Popal Mobility Group (PMG) verwerft BSP

Met de overname van het Nederlandse fietsenmerk BSP zet Popal Mobility Group (PMG) voet in het snelgroeiende hogere segment. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
Delen:

Volgens Daniël Popal, die PMG samen met zijn broer Aryan leidt, past de acquisitie van BSP uitstekend in de strategie van het bedrijf achter de merken Popal, Keewee, Cangoo en Supersuper: “BSP richt zich met haar in Nederland gebouwde fietsen op het hogere segment van de markt. Dit is een mooie toevoeging voor onze portefeuille en belangrijke stap in onze ambitieuze groeistrategie. Wij zien enorme kansen voor het merk, onder meer in het ontwikkelen van nieuwe modellen en het uitbouwen van het dealernetwerk, wellicht zelfs over de grens. Daarnaast zal BSP veel voordelen kunnen halen uit de manier waarop wij onze inkoop en logistiek hebben georganiseerd.”

Karakter van BSP blijft behouden

Popal benadrukt dat het unieke karakter van BSP behouden zal blijven. “BSP heeft met de nadruk op kwaliteit en de aandacht voor details in bijna 40 jaar een bijzondere plek verworven in de Nederlandse fietsenwereld. Wij zullen dit samen met het team van BSP verstevigen en uitbouwen. Belangrijk te melden is verder dat we ervan overtuigd zijn dat je een merk als BSP moet verkopen via de rijwielspecialist. We zullen dan ook blijven investeren in het dealernetwerk. Bij een merk als BSP is de vakhandel een onmisbare schakel.”

Volgende fase voor BSP breekt nu aan

De overname van BSP door PMG omvat het gehele bedrijf inclusief het personeel. Alfred van der Heiden, huidig eigenaar van BSP, blijft in ieder geval tot het eind van het jaar betrokken bij het merk. Hij is blij met de overname: “Mijn vader is BSP in 1983 begonnen. Mijn broer en ik hebben het bedrijf bijna 20 jaar geleden overgenomen en ik ben heel trots op wat we sindsdien met alle mensen die bij ons werken hebben neergezet. We staan nu voor een volgende fase. Daniël en Aryan Popal zijn echte fietsenbouwers en ik kan me geen betere partij voorstellen om BSP naar die fase te brengen.”

Over Popal Mobility Group

Popal Mobility Group (PMG), is sinds 1998 in de rijwielbranche. Het bedrijf heeft circa 150 mensen in dienst. PMG heeft kantoren in Nederland, Zuid-Europa en Azië, een distributiecentrum van 38.000 m2 in Drunen (Noord-Brabant) en een dealernetwerk met ruim 1.500 winkels in Europa. Het bedrijf heeft de merken Popal, Cangoo, Keewee, Supersuper en BSP in haar portefeuille en produceert jaarlijks zo’n 200.000 fietsen.