Whitepapers

INFOGRAPHIC 'Bedrijfsoverdracht in de tweewielerbranche'

In deze GRATIS infographic is het proces van bedrijfsoverdracht in de tweewielerbranche in kaart gebracht en gevisualiseerd. Van het gesprek met een adviseur tot en met vastleggen van de afspraken. Bij iedere stap worden waardevolle tips gegeven waarmee je een bedrijfsoverdracht gestructureerd kunt laten verlopen.
INFOGRAPHIC 'Bedrijfsoverdracht in de tweewielerbranche'

Infographic 12 Weetjes over de fiets van de zaak regeling

Wat zijn vanaf 2020 de regels en voorwaarden bij een fiets van de zaak? Een fiets van de zaak was de afgelopen jaren geen aantrekkelijke optie voor werknemers. Reden was de ingewikkelde berekening van de bijtelling voor het privégebruik. Vanaf 1 januari 2020 versimpelt het kabinet de fiscale regels voor een fiets van de zaak. Hieronder zet Tweewieler de 12 belangrijke weetjes over de nieuwe fiscale regels op een rij.
Infographic 12 Weetjes over de fiets van de zaak regeling

Whitepaper 20 praktische tips om jouw winkelomzet te verhogen

Het spel in en rond de winkel verandert continu. Klanten stappen beter geïnformeerd jouw winkel binnen, het verkoopgesprek is veranderd. Het verwachtingspatroon van je klant wordt steeds hoger. Nieuwe aanbieders verschijnen, terwijl anderen verdwijnen. Hoe blijf je succesvol met jouw tweewielerwinkel in deze tijd? In dit kennisdocument vind je 20 praktische tips om jouw omzet te verhogen. Benieuwd naar de omzetkansen die het jou kan bieden?
Whitepaper 20 praktische tips om jouw winkelomzet te verhogen

Nieuwe rol van het dealerkanaal in online marketing & sales

Over veranderingen in: customer journey, transparantie van het aanbod, opbouw dealermarge. Welke dealerstrategie werkt het meest optimaal voor jouw online business? Wat is de toegevoegde waarde van de dealer?? In deze whitepaper vind je 6 strategieën voor inzet van dealerkanalen die jou verder kunnen helpen. Met voorbeelden van bedrijven die ze toepassen, de voor- en nadelen. Bovendien: 12 praktische aanbevelingen voor optimalisatie van jouw dealerkanaal. Auteur: Ronald van Klooster, commercieel directeur bij Maxlead Online Marketing
Nieuwe rol van het dealerkanaal in online marketing & sales

Whitepaper regelgeving elektrische fietsen

In de Whitepaper ‘Rules & Regulations on electric cycles in the EU’ (editie mei 2017) worden de nieuwe regels voor elektrische fietsen en speed pedelecs op een overzichtelijke manier gepresenteerd. De Whitepaper biedt richtlijnen over belangrijke onderwerpen zoals design, (technologische) ontwikkeling, inkoop, distributie en verkoop in de Europese markt. Deze whitepaper is in het Engels. Content Whitepaper EU Regulations on (speed) pedelecs
  • Technische regels voor elektrische fietsen: typegoedkeuring en CEN-normen
  • Aanvullende wetgeving die van toepassing is op elektrische fietsen
  • Transport van accu’s
  • Gebruiksvoorwaarden voor elektrische fietsen
Whitepaper regelgeving elektrische fietsen

Onderzoeksrapport Maastricht Bereikbaar

Programmabureau Maastricht Bereikbaar stimuleert slim reizen in Zuid-Limburg en heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar de aanschaf en aanschafpotentie van e-bikes voor het woon-werk verkeer in Zuid-Limburg. MuConsult en Goudappel Coffeng hebben het grootschalige onderzoek onder 2.000 werknemers uitgevoerd.
Onderzoeksrapport Maastricht Bereikbaar