Nieuwe Core-naven kloppende hart van Contec MTB-wielensets

Nieuwe Core-naven kloppende hart van Contec MTB-wielensets

Het Duitse Contec-team heeft met z'n presentatie op de Eurobike 2023 al de nieuwsgierigheid geprikkeld naar de innovaties voor het modeljaar 2024. Sinds begin juli 2023 zijn de nieuwe fietsonderdelen en de nieuwe accessoires van het merk Hartje officieel gepubliceerd.

Dit jaar, met de lancering van meerdere nieuwe productgroepen tegelijkertijd, biedt Contec vanaf nu bijna alle bouwstenen aan van een kwalitatief hoogwaardige MTB-wielenset. Alle Contec-wielen worden in de wielenfabriek van Hartje in Duitsland geconstrueerd door ervaren vakkrachten en gecentreerd met behulp van de modernste technieken.  

Viervoudige lagers

Back-hub M.Core micro-spline
Back-hub M.Core micro-spline

De kern van de complete wielensets wordt gevormd door de nieuwe naaf-serie 'Core'. De Core-naven als standaard- en M.Core-naven als boostvariant draaien op hoogwaardige, afgedichte industrielagers. Voor een extra lange draaiprestatie hebben veel naven zelfs viervoudige lagers. Verkrijgbaar in alle gangbare asdiameters, met Shimano en SRAM-freewheelbody's biedt Contec voor elke toepassing de juiste naaf.  

Holkamer-velgen voor MTB's 

Xeta Core
Xeta Core

'Exit' en 'Xeta' omvatten letterlijk het nieuwe assortiment wielen van Contec. De nieuwe dubbelwandige velgen bieden een optimale verhouding van laag gewicht en de benodigde stijfheid, om MTB-wielen te bouwen waar je veel plezier aan beleeft. Bovendien zijn de Xeta-velgen tubeless ready en uitstekend geschikt voor buitenbanden met een groot volume. Beide modellen zijn ontwikkeld voor respectievelijk 27,5 en 29 inch velgen en dragen een maximale belasting van 150 kg.  

Het cassette-debuut 

Met de cassettes 'Grad' opent Contec een nieuwe productgroep in z'n assortiment. De cassettes voor fietsen en e-bikes zijn gemaakt van bijzonder trekvast high tensile-staal dat lichter en duurzamer is dan de gewone modellen van aluminium.  

De modellen hebben trapsgewijze overgangen in het aantal tanden en beschikken over speciale stijghulpen voor de ketting die elke schakeling sneller en soepeler maakt. Grad is de basisvariant voor bio-bikes. De Grad.HT variant is bestand tegen het bijzonder hoge koppel van e-bike middenmotoren.

Voor e-bikes met Shimano Linkglide technologie heeft Contec de speciale variant Grad.LG ontwikkeld. Die is niet alleen bijzonder duurzaam, maar ook onder belasting schakelbaar en vermindert lawaai en storingen.  

De naven, velgen en cassettes zijn direct leverbaar als losse onderdelen of als wielenset.

Dit artikel is gesponsord door Hermann Hartje.