Traditionele dealershows Merida weer van start

Traditionele dealershows Merida weer van start

Na een aantal jaren afwezigheid zijn de Merida Benelux dealershows begin deze maand weer van start gegaan. De gehele maand september konden Merida dealers uit de Benelux op maandagen en dinsdagen in het Merida Experience Center in Apeldoorn de vernieuwde 2024-collectie bekijken én direct bestellen. Omdat nog niet alle dealers in de gelegenheid zijn geweest een bezoek te brengen, heeft het merk nog vier extra data in oktober gereserveerd.

Nu de rust grotendeels weer is wedergekeerd in de fietsenbranche vindt Merida Benelux het weer hoog tijd voor de traditionele dealershows. Iets waar algemeen directeur Peter Koperdraad erg blij mee is: “We vinden het enorm fijn om al onze dealers weer onder het genot van een hapje en een drankje te mogen verwelkomen. We laten ze graag onze prachtige nieuwe collectie zien. De afgelopen jaren is er achter de schermen hard gewerkt om wederom een hele sterke en complete collectie te mogen presteren.”

Cargo e-bike

Merida Benelux is importeur van het premium Duitse merk Centurion, dat enkele maanden terug de Vario cargobike introduceerde. Deze cargobike van het Duitse merk is voorzien van een Bosch Cargo Line motor met 85 Nm koppel. Deze motor biedt een nog hoger ondersteuningsniveau van 400% tegenover de 340% van de Bosch Performance Line CX. Daarnaast beschikt de fiets over een 625 Wh-accu, met de mogelijkheid deze uit te breiden met een 500 Wh-accu die op de onderbuis kan worden geplaatst. Dankzij het Kiox 300-display lees je eenvoudig alle nodige informatie af en via de nieuwe Bosch LED remote schakel je de verlichting eenvoudig in of uit.

Op de ruime bagagedrager kunnen twee kinderen worden vervoerd, die dankzij de speciaal ontworpen transportbeugel en beklede zitting comfortabel plaats kunnen nemen. Dankzij de KLICKfix-adapter demonteer je de zitting eenvoudig en kun je twee kinderzitjes, een grote Eurobox of tassen met boodschappen kwijt op de bagagedrager die tot wel 70 kg kan dragen. Verder wordt er standaard een tassenset van Vaude meegeleverd. De set bestaat uit twee ruime cargo tassen welke elk een volume van 37 L hebben, en een Vaude Vario Shoppingbag die precies op de voor bagagedrager past.

Nieuwe hardtail mountainbike

De welbekende Big Nine heeft een flinke facelift gehad. Met een vernieuwde geometrie die is gebaseerd op het Agilometer maatsysteem krijgt hij vergelijkbare rijeigenschappen met de One-Forty en One-Sixty. Hiermee kan de rijder het frame kiezen wat het beste past bij zijn of haar wensen. Zo kan men kiezen voor het langere model voor meer stabiliteit, of voor het kortere model die zorgt voor directer stuurgedrag. Met ruimte tot 2.4 inch banden heeft de nieuwe Big Nine maximale grip en controle. Voor de technische rijders die van iets meer uitdaging houden is de Big Nine TR geïntroduceerd: een hardtail met meer trail-eigenschappen mede door een langere veerweg, dropper-post en groffer bandenprofiel.

Meer bereik

De sportieve city e-bike eSPRESSO City heeft een lichtgewicht aluminium frame waarbij de accu dankzij de speciaal ontwikkelde energy cradle op het frame ligt in plaats van in het frame. Door deze constructie behoudt het frame zijn stijfheid en stabiliteit. Waar de eSPRESSO City lijn voorheen enkel bij de EP8 serie was voorzien van een grotere (630Wh) accu, introduceert Merida nu de 750Wh accu. Deze extra grote accu is bij een geselecteerd aantal modellen te vinden.

Dankzij de stevige aluminium behuizing wordt de accu goed beschermd tegen weersinvloeden en eventuele valschade. Gecombineerd met de EP6 middenmotor met 85Nm verplaats je je eenvoudig door de stad, maar fiets je ook met gemak steile hellingen op. Verder heeft de eSPRESSO City een extreem ruime en lage instap, en is de MIK bagagedrager belastbaar tot 27 kg.

Aanmelden

Dealers kunnen zich nog steeds aanmelden voor de dealershows via hun vertegenwoordiger of online. De dealershows lopen nog door op de datums 2, 3, 9 en 10 oktober. Geen dealer, maar toch geïnteresseerd in de mogelijkheden die Merida Benelux jou kan bieden in de winkel? Neem dan contact op met de binnendienst.

Dit artikel is gesponsord door Merida.