Cosmic Sports schittert op Velovak met diverse innovaties

Cosmic Sports schittert op Velovak met diverse innovaties

Cosmic Sports is 18, 19 en 20 september te vinden op de Velovak in Gorinchem en laat daar diverse highlights uit de collectie zien. Hun complete team is uiteraard ook aanwezig om alle ins en outs van zowel de reeds bestaande als compleet nieuwe producten en merken te laten zien.

Een innovatie van Cosmic Sports is bijvoorbeeld de Knog Scout, een bewegingsgevoelig fietsalarm van 85 decibel met traceerbaarheid via Apple's 'Zoek mijn'-technologie in één innovatief apparaat. De Scout kan naar wens verdekt of juist zichtbaar gemonteerd worden op elke fiets en door de Bluetooth-verbinding kan deze worden gevolgd met elk Apple-apparaat dat gebruik maakt van de ‘Zoek mijn'-app . Hoewel er momenteel meerdere merken zijn die gebruik maken van deze technologie, is de Knog Scout de enige die dit combineert met een luid alarm.

 Knog Scout, een bewegingsgevoelig fietsalarm van 85 decibel met traceerbaarheid via Apple’s ‘Zoek mijn’ technologie in één innovatief apparaat.
Knog Scout, een bewegingsgevoelig fietsalarm van 85 decibel met traceerbaarheid via Apple’s ‘Zoek mijn’ technologie in één innovatief apparaat.

Wolf Tooth uit Amerika

Daarnaast voert Cosmic Sports sinds kort het Amerikaanse merk Wolf Tooth. Wolf Tooth is een bedrijf uit Minneapolis in de Verenigde Staten dat zich concentreert op het ontwerpen en maken van bijzondere en slim ontworpen fietsaccessoires. Hun producten staan voor functie, performance en betrouwbaarheid welke tegemoetkomen aan de wensen van fanatieke fietser.

Het eerste product was een innovatief voorblad, hierna volgden balhoofdstellen, multitools, dropper-levers, grips en vele andere, vaak kleurrijke accessoires. Doordat het een compact bedrijf is, kunnen kleinere hoeveelheden geproduceerd worden die voor de grotere spelers waarschijnlijk niet interessant zijn. Dit maakt dat ze veel fietsen probleemoplossende producten aanbieden.

Robuustere lagers

De Enduro Maxhit is ook te bewonderen op de Velovak-stand. De lager specialist Enduro staat bekend om het produceren van beter rollende en robuustere lagers voor bijvoorbeeld de draaipunten van full suspension mountainbikes. De Maxhit is een stalen balhoofdstel en ligt direct in het frame, zonder dat daar eerst een cup in wordt geperst. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte is voor grotere lagerkogels. Volgens Enduro geeft dit de Maxhit acht keer meer massa als een regulier balhoofdstel en doordat deze dieper verzonken ligt, levert dit ook meer stabiliteit op. Hierdoor kan de Maxhit tweemaal zoveel impact hebben als een regulier balhoofdstel.

Naast deze drie merken tref je op de stand natuurlijk veel meer merken uit de collectie van Cosmic Sports aan naast een enthousiast team wat je onder genot van een kop koffie graag meer vertelt over deze producten. Je vindt Cosmic Sports op stand H118.

Dit artikel is gesponsord Cosmic Sports.