Knog lanceert vernuftige Scout: alarm als dief de fiets aanraakt

Knog lanceert vernuftige Scout: alarm als dief de fiets aanraakt

Het Australische merk Knog lanceert met de Scout een extra beveiliging voor elk soort fiets. De slanke huls kan (on)opvallend worden gemonteerd en maakt, anders dan andere aanbieders, geen gebruik van Apple AirTags maar enkel van het 'Zoek mijn'-netwerk van Apple. Daarnaast zit er een bewegingsalarm in van 85 decibel dat afgaat wanneer de fiets wordt aangeraakt.

De kleine langwerpige Scout weegt 22 gram, wordt geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen en kan naar wens verdekt onder de bidonhouder worden gemonteerd of juist extra zichtbaar met een opvallende gele afdekkap om aan te geven dat deze fiets extra beveiligd is.

Gevoeligheid en volume te personaliseren

De speciale montageschroeven zijn enkel met de meegeleverde sleutel te monteren. In de Knog-app, die met Bluetooth is verbonden, kan de gebruiker zaken personaliseren, zoals de gevoeligheid bij aanraking en het volume van het ingebouwde alarm. Als gebruikers naar de kaart navigeren, kunnen ze exact zien waar hun Scout en dus hun fiets, zich bevindt.

Online vindbaarheid en alarm

Het alarm is aan te zetten middels de app of de Scout zelf. Wanneer er per ongeluk iemand tegen de fiets komt, geeft de Scout eerst een waarschuwingsgeluid, alvorens bij een tweede beweging af te gaan, zowel op de unit zelf als op de telefoon waaraan deze gekoppeld is. Het alarm weer uitzetten kan enkel via de app. Met name het ingebouwde alarm maakt de Knog Scout onderscheidend ten opzichte van het gebruik van de Apple AirTags. Hierdoor staat de fiets ook tijdens een snelle koffiestop extra beveiligd met zowel online vindbaarheid als een luid alarm.

Nieuwe achterlichten voor de donkere dagen

De dagen worden weer korter en de noodzaak voor een goed achterlicht groter. Knog presenteert twee nieuwe achterlichten, de Frog V3 en de Blinder R150.

Frog V3-achterlicht

De Frog V3 bestaat uit een compacte set van voor- en achterlicht en is verkrijgbaar in vijf kleuren. Het siliconen omhulsel met flexibele strap zorgt voor een gereedschapsloze montage op diverse plekken op of aan de fiets. Door een of meerdere keren op de knop te drukken, activeer je de acht verschillende verlichtingsmodi met een kracht van 45 lumen voor het witte voorlicht en 25lumen voor het rode achterlicht. Opgeladen gaan de lampen tot wel 50 uur mee. Opladen gaat met een USB C kabel.

Blinder R150-achterlicht

De smalle Blinder R150 is een 150 lumen sterk achterlicht wat verticaal gemonteerd kan worden op bijvoorbeeld zadelpen, zitbuis of achtervork middels een siliconen strap. De rode LEDs bieden een 200 graden rondom zichtbaarheid. Met name de Stobe-LED zorgt voor een optimale zichtbaarheid. De Blinder is waterdicht, weegt 40 gram en gaat opgeladen zo’n 50 uur mee alvorens deze met een USB-C kabel weer kan worden opgeladen.

Knog wordt in Duitsland, Oostenrijk en de Benelux verdeeld door Cosmic Sports en is verkrijgbaar bij de betere fietsenwinkel.

Dit artikel is gesponsord door Cosmic Sports.