Zet in op indoor fietsen tijdens de winter

Zet in op indoor fietsen tijdens de winter

Wahoo, het merk van indoortrainers, fietscomputers en bijbehorende accessoires rolt de komende tijd bij dertig premiumdealers haar experienceconcept uit. Op deze dertig belevingsplaatsen komen complete set-ups van Wahoo waar consumenten de producten uitgebreid kunnen testen en deskundig advies inwinnen om zo goed mogelijk de winter door te komen.

Wahoo heeft drie modellen trainers in het assortiment: de originele KICKR, KICKR Core en KICKR Snap. De combinatie met de bijbehorende accessoires KICKR Climb en KICKR Headwind zorgt ervoor dat testfietsers ervaren hoe het is om op de indoortrainer te klimmen en te dalen. Ook de rijwind wordt gesimuleerd, eventueel op basis van hartslaggegevens. Met behulp van apps zoals Zwift, FulGaz, TrainerRoad en Sufferfest fiets je met anderen en volg je een gestructureerd schema.

Playstation voor fietsers

Waar indoortrainen voorheen puur een aangelegenheid was voor de donkere maanden van het jaar, zitten fietsers nu ook vaker in de lente en zomer op de Wahoo. De markt van hometrainers was een beetje weggezakt, verschoven naar internet, maar is nu helemaal terug door de ontwikkeling in het gebruik.

Apps als Zwift hebben ervoor gezorgd dat indoortrainen geaccepteerd is bij een groter publiek. Mensen spreken met elkaar een tijdstip af en fietsen terwijl ze thuis blijven. Er zit een competitief element in. De indoortrainer wordt daarmee meer en meer een Playstation voor fietsers.

Serieuze support van Wahoo

Wahoo staat open voor samenwerkingen met tweewielerzaken in de Benelux. 2moso, de distributeur achter Wahoo, zet in op dertig Wahoo-experiences. “Je wilt als merk ervoor zorgen dat mensen die over je product lezen of daarvan horen naar een locatie kunnen om alles te zien. Ik kwam er afgelopen zomer bij een rondgang langs winkels achter dat onze trainers te weinig zichtbaar zijn. Ik vond dat vreemd. Voorheen werkte ik bij Apple en daar heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om in een showroom het product te voelen en vast te houden. Toen ben ik gaan nadenken: hoe kunnen we dat veranderen, zeker nu indoortrainen iets is wat het hele seizoen doorgaat. Op basis van onder meer geografische gegevens bekijken we nu bij welke dealers een experience past”, zegt commercieel directeur Job Pijpers van 2moso.

Voor geïnteresseerde zaken is het belangrijk dat er ruimte beschikbaar is. Bij voorkeur vijf meter wand, zodat er drie complete set-ups van trainers gepresenteerd kunnen worden, samen met bijbehorende accessoires. “Klanten leggen voor een test van zo’n product grote afstanden af, dus moet je ook compleet zijn in je assortiment”, stelt Pijpers. Dealers die met ons optrekken, kunnen rekenen op serieuze support als het gaat om inrichting, installatie en events. Onze field marketeer komt na plaatsing meteen ter plaatse voor installatie en uitleg. In de online portal zit ook een training waar medewerkers hun voordeel mee kunnen doen.”

Niet alleen in de winter

Wahoo heeft naast de trainers ook een complete fietscomputer serie, ELEMNT genaamd. Met 4 modellen van 89 tot 349 euro is er voor elke fietser een serieuze optie. Met de TICKR hartslagmeters en RPM snelheid en cadans sensoren heb je een volledig aanbod met een minimaal aantal SKU’s. Zo creëert Wahoo al sinds jaren een eco-systeem voor zomer, winter, binnen en buiten.

Wat kan je verwachten van distributeur 2moso?

Het bedrijf 2moso bestaat sinds 2005 en is net verhuisd naar een nieuw pand in Maassluis. Daarmee is het klaar voor de volgende fase in de steeds maar groeiende fietsmarkt.

Bij 2moso kan een dealer online productgegevens inzien en bestellingen plaatsen. Ook het garantieproces loopt online en wordt ondersteund door twee support medewerkers die technische vragen kunnen beantwoorden. Bellen kan altijd en daar zitten twee sales medewerkers klaar. In het veld werkt het bedrijf met twee accountmanagers en vijf agenten in verschillende regio’s. Ondersteuning voor winkelinrichting, training en events wordt verzorgd door een field marketeer. We zijn aangesloten bij stichting DST, waardoor alle product informatie van onze merken in de bekende software systemen staat.

Dit artikel is gesponsord door 2moso.