Continental eContact Plus voor cargo- en e-bike

Continental eContact Plus voor cargo- en e-bike

De nieuwste band van Continental - de eContact Plus - heeft een compact loopvlakpatroon om de rolweerstand laag te houden en het bereik te vergroten. Verder beschikt de band over loopvlak- en constructietechnologieën die bescherming bieden tegen lekrijden door bijvoorbeeld spijkers en glas.

De nieuwe eContact Plus is verkrijgbaar in verschillende maten van 50-406 tot 62-622 en is geschikt voor e-bikes en e-cargo bikes. De band kan tot 128 kg per stuk dragen. Daarnaast is de nieuwe stadsband gecertificeerd voor speed-pedelecs.

De band maakt gebruik van Continental's SafetyPlus Pro Breaker technologie, een combinatie van flexibel rubber met de bewezen sterkte van dicht geweven PolyX lekbestendige vezels. Hierdoor zijn de banden goed bestand tegen insnijdingen en doorboringen. De hoge elasticiteit van de band houdt de rolweerstand laag en verlengt de levensduur van de batterij van de e-bike, zodat rijders meer kilometers uit elke lading halen.

Reflecterende strip

Voor meer veiligheid bij het rijden in het donker is de eContact Plus voorzien van een reflecterende strip op de zijkant van de band. De reflecterende strip verbetert de zichtbaarheid op de weg.

De verkoopadviesprijs van de eContact Plus is 47,99 euro per band.