Continental eContact Plus-band biedt comfort op e-bikes

Continental eContact Plus-band biedt comfort op e-bikes

Continental breidt zijn gamma uit met de eContact Plus, een fietsband die speciaal is ontwikkeld voor e-bikes, speed pedelecs, personenvervoer en cargo. Dankzij een compact profiel en geavanceerde constructietechnologieën beschikt de eContact Plus over een lage rolweerstand en een hoge bescherming tegen spijkers, glas en steentjes.

De e-bike wordt steeds meer gebruikt voor woon-werkverkeer. Daarnaast gebruiken steeds meer gezinnen een elektrische bakfiets. In alle gevallen geldt dat de banden behoorlijk worden belast, mede door de krachtige elektrische aandrijving. De Continental eContact Plus is zodanig ontworpen dat hij voldoet aan alle vereisten en bovenal lang meegaat, hoe intensief de fiets ook wordt gebruikt.

Lage rolweerstand

Voor de ontwikkeling van de eContact Plus heeft Continental zijn Safety Plus Pro Breaker-technologie toegepast. Die combineert flexibel rubber met de sterkte van Continental’s strak geweven PolyX-vezels, die zorgen voor een betere lekbestendigheid. De hoge elasticiteit houdt de rolweerstand bovendien laag. Op die manier komen e-bikers verder op een volle accu. Bijkomend voordeel is dat de Safety Plus Pro Breaker-technologie veel stuurcontrole biedt in het drukke verkeer en in scherpe bochten, ook als de e-bike is beladen en wanneer het regent. Verder zijn de banden geschikt voor speed pedelecs.

Reflecterende strip

Voor meer veiligheid bij ritten in het donker heeft Continental een reflecterende strip op de zijwand van de band aangebracht. In combinatie met de reguliere fietsverlichting zijn fietsers zo verzekerd van 360 graden zichtbaarheid, met name tijdens woon-werkritten in de vroege ochtend en de avond.