Continental: wat heeft dit merk te bieden voor de vakhandel?

Continental: wat heeft dit merk te bieden voor de vakhandel?

2Move 2Wheel is exclusief distributeur van Continental-banden in de Benelux. Ze leveren banden voor de racefiets, mountainbike, e-bike en gewone stadsfiets. Daarnaast hebben ze motor-, bromfiets- en scooterbanden in hun assortiment. Wat heeft het merk precies te bieden?

Met het merk Continental als focus, staat kwaliteit voorop. Veel van de producten worden nog altijd met de hand in Duitsland gemaakt. Door de jarenlange aanwezigheid op de Benelux-markt weten ze goed de boodschap van leverancier te vertalen naar de markt.
2Move2Wheel biedt handige tools die de verkoop en communicatie gemakkelijker kunnen maken. Denk hierbij aan het Goed-Beter-Best principe en de Lekker-niet-lek-zekerheid. Wat is dat?

Goed-Beter-Best-principe

Elke band uit het assortiment van Continental combineert eigenschappen als grip, levensduur, gewicht en betrouwbaarheid voor de verschillende type fietsers. Het Goed-Beter-Best-principe van de distributeur bevat banden uit de segmenten City, Race, Gravel en MTB. Met dit principe is er voor elke klant een passende Continental-band binnen handbereik. Het complete assortiment biedt keuze in de volle breedte. Wil je echter een eenvoudig overzichtelijk assortiment, dan kies je voor elk segment de drie Goed-Beter-Best banden.

Goed: Ride Tour

De Ride Tour is een no-nonsense band voor iedereen. Een allround profiel dat zelfs off-road zijn weg vindt. De rubber breakerlaag zorgt voor een degelijke bescherming. De band is minder soepel dan de Contact en focust vooral op lekbescherming. Het karkas is net als de Contact geschikt voor e-bikes tot 25km/u.

Beter: Contact Urban

Contact Urban biedt een profiel met de nieuwste technologieën. De band met de perfecte mix tussen lage rolweerstand en hoge lekbescherming. Speciaal voor gebruik in de stad en ontwikkeld voor e-bikes. Deze band is zelfs geschikt voor de speed pedelec tot 50km/u.

Best: Contact Plus

Contact Plus is een allrounder die alles biedt wat je van een comfortabele tourband verwacht. Speciaal ontwikkeld voor e-bikes zelfs tot km/u. Een versterkt hoogwaardig karkas voor nog meer stabiliteit. De vernieuwde breakerlaag zorgt voor een extreme bescherming tegen lekrijden en insnijdingen.

Lekbestendigheid

Alle banden van Continental zijn voorzien van een geïntegreerde anti-leklaag. Dat zorgt ervoor dat de banden lekbestendig zijn. De mate van lekbestendigheid is afhankelijk van de beschermlaag en varieert per bandtype. 

Dit artikel is gesponsord door 2Move 2Wheel.