Sigma Sport introduceert slimme track & turn-by-turn navigatie

Sigma Sport introduceert slimme track & turn-by-turn navigatie

Sigma Sport komt met een feature update voor alle ROX GPS-fietscomputers: track-navigatie inclusief turn-by-turn aanwijzingen en de nieuwe 'Search & Go'-functie.

Met de eenpunts navigatie 'Search & Go' kunnen fietsers snel elke locatie vinden en erheen navigeren. Hiervoor kunnen zij een specifiek adres invoeren in de Sigma Ride app of op een willekeurig punt op de kaart klikken om dit als hun bestemming in te stellen. Fietsers kunnen kiezen uit vier verschillende voorkeurs-routingsopties om de ideale route te tonen (straten, fietspaden, onverharde paden of hardloop/wandelpaden). De voorgestelde route kan direct op de ROX worden gestart of in de app worden opgeslagen voor later.

Track navigatie

Naast de ROX 11.1 EVO beschikken nu ook de ROX 2.0 en de ROX 4.0 over track-navigatie. Dit maakt het mogelijk om een eerder geplande route te rijden. Fietsers kunnen hun route plannen in het Sigma Data Center of op externe portals Komoot of Strava en deze importeren in de app. Vervolgens starten ze de geselecteerde route op de ROX fietscomputer of in de app. De track kan ook op de fietscomputer worden opgeslagen en op een later tijdstip offline worden gereden.

Turn-by-turn aanwijzingen

Tijdens het rijden waarschuwen een grote afslagpijl en een geluidssignaal de fietsers voor de volgende kruising. Op het display van de Sigma ROX 11.1 EVO verschijnen de turn-by-turn aanwijzingen als een pop-up of kunnen deze vast worden ingesteld op elke trainingspagina. ROX 4.0 en ROX 11.1 EVO geven ook de straatnamen weer. Als jij de geplande route verlaat of in de verkeerde richting rijdt, geeft de ROX akoestische en visuele feedback en toont hij de directe route naar de geplande route.

Beschikbaarheid

De nieuwe functies zijn per direct beschikbaar via een gratis firmware-update voor de ROX-modellen 2.0 en 4.0. De firmware-update voor de ROX 11.1 EVO volgt eind dit jaar.