Sigma introduceert VDO R-serie fietscomputer

Sigma introduceert VDO R-serie fietscomputer

Sigma vernieuwt het assortiment VDO Cyclecomputing fietscomputers met vijf nieuwe fietscomputers in de R-serie: drie modellen zonder en twee modellen met GPS. Met de R-serie bedient Sigma zowel stadsfietsers als sportieve rijders.

Met de R-serie brengt VDO Cyclecomputing een nieuwe serie fietscomputers op de markt. De instapmodellen VDO R1 en VDO R2 zijn zowel beschikbaar in bedrade als draadloze versie, het middensegment VDO R3 model komt alleen in draadloze uitvoering. De sportieve VDO R4 en VDO R5 zijn uitgerust met GPS.

R1 en R2 voor alledaagse fietsers

De Sigma VDO R1 en VDO R2 zijn bedoeld voor de alledaagse fietsers in de stad en de beginnende sportieve fietsers die de belangrijkste gegevens van hun rit snel en eenvoudig willen vastleggen. Op het display van de VDO R1 kunnen vijf functies - actuele snelheid, afstand, totale afstand, rijtijd en tijd - worden afgelezen. De VDO R2, uitgerust met tien functies, meet naast de basisfuncties en de temperatuur ook de gemiddelde snelheid en de maximumsnelheid. 

De VDO R3 telt meer dan 16 functies.
De VDO R3 telt meer dan 16 functies.

R3 met hoogtemeter

De VDO R3 is met zijn meer dan 16 functies en een barometrische hoogtemeting de ideale metgezel voor iedereen die graag in de heuvels en bergen rijdt. Fietsers hebben altijd de huidige hoogte, het stijgingspercentage, de stijging, het totale aantal hoogtemeters bergop en de maximale hoogte van hun rit in beeld. De VDO R3 fietscomputer kan optioneel aan een cadanssensor gekoppeld worden om de cadans op het display weer te geven.

R4 voor uitgebreidere training

De VDO R4 GPS is geschikt voor de sportievere fietser. De basisgegevens zoals snelheid en afstand worden middels GPS gemeten. Verder is de fietscomputer compatibel met verschillende e-bikesystemen, zoals die van Shimano. Tijdens het fietsen kunnen dan het ondersteuningsniveau, de accustatus, het licht en andere gegevens op het display weergegeven worden. 

Dankzij ANT+ en BLE kunnen ook externe sensoren aan de R5 GPS gekoppeld worden.
Dankzij ANT+ en BLE kunnen ook externe sensoren aan de R5 GPS gekoppeld worden.

R5 met ANT+

Met 34 functies voorziet de VDO R5 GPS de racefietser of mountainbiker uitgebreide trainingsgegevens. Zo beschikt de fietscomputer ook over een barometrische hoogtemeting, en kan er een grafisch hoogteprofiel worden opgeroepen. Dankzij ANT+ en BLE kunnen ook externe sensoren zoals snelheids-, hart- en cadanssensoren aan de R5 GPS gekoppeld worden.

De VDO R4 en VDO R5 beschikken over navigatiefuncties.
De VDO R4 en VDO R5 beschikken over navigatiefuncties.

Turn-by-turn navigatiefuncties

De VDO R4 en VDO R5 hebben beide bovendien slimme navigatiefuncties. Gebruikers kunnen hun fietscomputer koppelen met de gratis SIGMA RIDE app. Zij kunnen dan de app gebruiken om GPX-routes van andere portalen te importeren. Daarnaast kunnen ze de 'Search & Go'-functie gebruiken om naar een specifiek adres te navigeren. Fietsers krijgen dan de basis tracknavigatie en turn-by-turn aanwijzingen op hun fietscomputer.