Garmin fietscomputer op zonne-energie

Garmin fietscomputer op zonne-energie

Garmin komt met een nieuwe fietscomputer: de Edge 1040 Solar. De GPS-fietscomputer bevat een oplaadfunctie op zonne-energie en multi-band GNSS-technologie voor een nauwkeurigere GPS-positionering.

De Edge 1040 Solar maakt gebruik van de kracht van de zon en is voorzien van een Power Glass™ solar lens, waardoor de batterij tot wel 100 uur mee gaat in batterijbesparende modus. De multi-band GNSS-technologie zorgt voor een nauwkeurigere GPS-positionering, zelfs onder dichte begroeiing en in urban canyons met hoge gebouwen. 

Geavanceerde functies

De Edge 1040 Solar bevat verschillende navigatie-, prestatie-, veiligheids- en connectiviteit functies. Zo wordt gebruik gemaakt van Trendline Popularity Routing om populaire wegen en paden te markeren op basis van miljarden kilometers aan ritgegevens die andere gebruikers hebben geüpload naar Garmin Connect. Om fietsers te helpen hun prestaties te verbeteren, biedt de Edge 1040 Solar inzichten van Firstbeat Analytics, zoals VO2 max, hersteltijd, trainingsbelasting, trainingsfocus en meer. De veiligheids- en trackingfuncties bestaan uit incident detectie, assistentie en LiveTrack, zodat familie en vrienden realtime de locatie van een fietser kunnen volgen en de volledige vooraf geplande route kunnen bekijken om te zien waar ze naartoe gaan.

Connectiviteit

Het is mogelijk om de Edge 1040 Solar te verbinden met verschillende externe apparaten. Zo is de Edge 1040 Solar compatibel met de Varia lijn, waaronder de nieuwe Varia RCT715 achteruitkijkradar met camera en achterlicht. De Edge 1040 Solar kan ook gekoppeld worden met inReach toestellen, zodat fietsers berichten kunnen bekijken en beantwoorden, ritgegevens kunnen delen en interactieve SOS-waarschuwingen kunnen activeren met een actief inReach-abonnement. Naast het ontvangen van smartphone meldingen en het automatisch uploaden van ritten naar Garmin Connect, kan de Edge 1040 Solar eenvoudig worden gekoppeld aan een Tacx indoor trainer.