Nieuwe Garmin radar met lamp én camera

Nieuwe Garmin radar met lamp én camera

Garmin introduceert de Varia RCT715 achteruitkijkradar. De radar beschikt zowel over een achterlicht als over een ingebouwde camera die tijdens het fietsen continu de omgeving registreert.

De Varia RCT715 kan beelden vastleggen met een kwaliteit van 1080p/30 fps. De camera registreert voortdurend de omgeving en levert videobewijs bij een incident. Wanneer er een incident wordt gedetecteerd, worden de videobeelden van voor, tijdens en na het incident automatisch opgeslagen. Deze beelden zijn te bekijken in de Varia App. Daarnaast biedt de Varia RCT715 de fietsveiligheidsfuncties van Garmin aan; visuele en geluidsmeldingen wanneer er voertuigen van achteren naderen en een achterlicht dat tot op een kilometer afstand te zien is.

Te koppelen aan Edge fietscomputer

De Varia RCT715 kan worden gekoppeld met een compatibele Garmin Edge fietscomputer, Garmin smartwatch of de Varia smartphone app. Wanneer gekoppeld met een compatibele smartphone, kan de Varia RCT715 integreren met een aantal apps van derden zodat fietsers hun kaarten kunnen voorzien van meldingen van de achteruitkijkradar.

Batterijlevensduur vier tot zes uur

De Varia RCT715 heeft een batterijlevensduur tot vier uur met radar en achterlicht ingesteld op continu hoog of nachtflits en tot zes uur met radar en achterlicht ingesteld op de dagflits. In beide gevallen neemt de camera op 1080p op. De Varia RCT715 heeft een adviesverkoopprijs van net geen 400 euro.