Huyser Fietsen neemt intrek in nieuw bedrijfspand

Huyser Fietsen neemt intrek in nieuw bedrijfspand
Het nieuwe bedrijfspand waarin Huyser Fietsen vanaf dit najaar zijn intrek neemt.

"We gaan al onze diensten onder één dak brengen", zegt mede-eigenaar Joey Huijser van Huyser Fietsen. "Daarvoor vestigen we ons vanaf oktober in een groter pand in Moordrecht." Op die nieuwe locatie biedt het jonge, ambitieuze merk plek aan kantoormedewerkers, gaan ze de warehousing van hun fietsen doen en beginnen alle fietstransporten.

In het nieuwe pand doet Huyser Fietsen straks de warehousing met eigen personeel. Samen met collega’s van andere afdelingen werken zij straks samen onder één dak. Het voordeel? “Bij Huyser werken we met korte lijnen, waarbij de verschillende afdelingen in elkaar overlopen”, legt Huijser uit.
“Het warehouse is bovendien geautomatiseerd, waardoor we nog meer houvast krijgen op ons eigen product. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan de veiligheid van de fietsen, waarbij we de kans op transportschade minimaliseren.”

Voordelen om zelf transport te doen

In de afgelopen jaren kon je de kantoorruimte en de showroom van Huyser Fietsen vinden in het pand van een grote logistieke dienstverlener. “Dat bedrijf deed in eerste instantie de warehousing en het transport van onze fietsen. Begin vorig jaar zijn we het transport zelf gaan verzorgen.” Volgens Joey Huijser heeft dit een aantal voordelen. “Met onze transportbussen hebben we goede reclame, zowel in Nederland, België als in een deel van Duitsland. Ten tweede hebben onze chauffeurs een vervoersapp, waarmee dealers een notificatie krijgen dat hun goederen binnen 30 minuten worden bezorgd. Korte lijnen dus; we staan dicht bij onze dealers. En het is leuk om die band tussen de chauffeur en de dealer in de praktijk te zien.”

Druk najaar 

In oktober van dit jaar gaat Huyser Fietsen over naar het nieuwe pand. In de maand ervoor neemt het merk als exposant deel aan Vélovak. Daar presenteren ze de nieuwe modellen voor 2023.

“In de afgelopen periode hadden we uitdagingen genoeg om alle fietsen op tijd bij de dealers te krijgen. Peter Smit heeft daarbij al snel geschakeld naar de 2023-collectie. De eerst 2023-modellen zullen al uitgeleverd worden in het laatste kwartaal van dit jaar. Vélovak is een heel geschikt moment om alles voor het nieuwe jaar te gaan tonen. We gaan daar veel noviteiten presenteren en we hebben onze bestaande modellen nog beter gemaakt. Dat doen we ook met hulp van de waardevolle input van onze dealers. Die hebben we erin verwerkt, uiteraard dankzij onze korte lijnen.”

Dit artikel is gesponsord door Huyser Fietsen.