Velofollies 2019 pakt uit met een vol huis

Velofollies verzamelt opnieuw de crème de la crème van alle fiets– en accessoirefabrikanten, met meer dan 350 exposanten op 40.000 m² beursoppervlakte. Deze internationale fietsbeurs vindt traditioneel plaats tussen het BK en WK Veldrijden, dit jaar van 18 tot en met 20 januari in Kortrijk Xpo (België).

Alle topmerken in zowel het race, MTB, city en e-bike-segment pakken op Velofollies uit met hun nieuwste modellen en (technologische) snufjes. Dit jaar ligt de nadruk bij leveranciers onder andere op elektro, integratie en avontuur. De elektrorevolutie heeft zich volledig doorgezet met batterijen op bijna elk type fiets, van citybike tot racefiets. Deze batterijen zijn bovendien perfect geïntegreerd en makkelijk uitneembaar om de fiets ook niet-aangedreven te gebruiken.
De fiets wordt bovendien steeds meer gezien als duurzame aanbieder van mobiliteit. Ook wordt de fiets een sterker alternatief voor conventionele aandrijfvormen. Deze evolutie komt trouwens ook de kwaliteit van de fietsen te goede, gekoppeld aan het comfort en design.
Dat de fiets verder avontuurlijker en vooral ook multi-inzetbaar moet zijn, is een trend die dit jaar doorzet. De gravel-bike gaat op kop. Dit alles uiteraard in stijl, met diverse themalijnen bij kledij- en accessoirefabrikanten.

Testen en workshops

Met ruim 1.000 testers per dag is het e-bike-testparcours – dat dit jaar opnieuw plaatsvindt in de ‘Underground’ – een van de trekpleisters op Velofollies. Dertig leveranciers laten er hun e-bike assortiment testen op een uitgebreid circuit. Diverse modellen uitproberen is een ideale waardemeter bij de aankoop van een nieuwe e-bike.

Ook de vele inhoudelijke sessies en workshops bieden meerwaarde aan het beursbezoek. Onderwerpen als het belang van vermogensmeting, een goede fietspositie, blessurepreventie en sportvoeding komen aan bod. Een must voor de sportieve fietsers die zich dit jaar een aantal doelen hebben gesteld.

Velofollies GazelleBeleving en (wieler)sfeer

Velofollies zet sinds jaar en dag in op beleving. Ook dit jaar zal dit niet anders zijn. Diverse renners komen er hun ambitie voor het nieuwe seizoen voorstellen of zijn beschikbaar voor meet & greets op het centrale podium, in het praatarena of bij hun sponsors. Zo kan Velofollies dit jaar rekenen op de aanwezigheid van Philippe Gilbert, Sven Nys, Greg Van Avermaert, Tiesj Benoot en Cameron Vandenbroucke. Daarnaast worden opnieuw diverse ploegen voorgesteld en zijn er fotomomenten en signeersessies.

Het Kwaremont Koerse Kaffee is zeker een stop waard. Als ideale bevoorradingsplaats snuif je er de wielersfeer van vroeger en nu op.

Ook voor de fietshandel

Zowel wielerliefhebbers als recreatieve fietsers komen ruimschoots aan hun trekken op Velofollies. Zij kunnen zich op de beurs oriënteren omtrent hun nieuwe aankoop en die bij hun dealer bestellen! Maar ook voor fietshandelaars is Velofollies een kans. Je kunt er netwerken met exposanten, allen (potentiële) leveranciers, en hun volledige gamma in een oogopslag zien. Velofollies wordt dus opnieuw een gevarieerd fietsevent en niet te missen in aanloop naar het nieuwe fietsseizoen!

VelofolliesVelofollies praktisch

Waar? Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (B).
Wanneer?

  • Vrijdag 18 januari van 10.00 tot 21.00 uur
  • Zaterdag 19 en zondag 20 januari van 10.00 tot 18.00 uur

Info? www.velofollies.be

Dit artikel is gesponsord door Velofollies.