Mijnfietsverhuur.nl: software voor fietsverhuurders

Mijnfietsverhuur.nl: software voor fietsverhuurders

De eerste schetsen voor de fietsverhuuroplossing 'Mijnfietsverhuur.nl' werden gemaakt begin 2016 toen de broers Stephan en Erwin Soolsma, eigenaren van Norisk Software, gevraagd werden aan de slag te gaan met een plan en zienswijze voor de ontwikkeling van een boeking- en managementapplicatie voor Fietsverhuur Jan van Vlieland op Vlieland. Het huidige pakket voldeed niet meer aan de vraag, de techniek was verouderd en doorontwikkelen leek een brug te ver. Besloten werd om een eigen systeem te ontwikkelen.

Dat Norisk Software werd gevraagd voor het nieuwe systeem was overigens niet raar, daar de heren Soolsma in hun studiejaren allebei werkzaam zijn geweest bij het Fietsverhuurbedrijf. Daarnaast waren ze al de ontwikkelaar van de website van het verhuurbedrijf en ontwikkelaar van de software voor activiteiten en excursies die onder andere in de fietsenzaak op Vlieland wordt gebruikt voor het boeken van zeehondentochten en andere activiteiten.

Software werkt via de browser

Norisk stelde voor om een applicatie op maat te ontwikkelen, die werkt in een internetbrowser op basis van duurzame techniek van Microsoft. De applicatie is specifiek gemaakt voor het verhuren van fietsen. Je kunt je voorraad beheren, klanten kunnen online reserveren en betalen, je kunt verscheidene overzichten raadplegen, kenmerken en prijzen van fietsen beheren en debiteuren aanmaken.

Als er in de zaak een internetverbinding aanwezig is en er staat een computer met internettoegang, kun je zo beginnen. Voor het registreren van fietsen bij een huurcontract leverde en programmeerde het bedrijf handheld pda’s van Honeywell zodat medewerkers in en om het gebouw mobiel fietsen kunnen scannen middels een barcode welke op de fietsen zijn aangebracht.

De fietsverhuuroplossing anno 2018

Op 20 juni 2016 is de oplossing bij Fietsverhuur Jan van Vlieland in gebruik genomen. Het heeft zich twee seizoen bewezen als een stabiel systeem en waarom zouden andere verhuurbedrijven er geen gebruik van willen maken, vroeg men zich af. Vandaar dat het nu beschikbaar is gemaakt voor alle geïnteresseerde fietsverhuurbedrijven. Mijnfietsverhuur.nl is opgezet op basis van die eerste ontwikkeling voor en samen met Fietsverhuur Jan van Vlieland.

Klanten krijgen een eigen fietsverhuuromgeving, afgeschermd door een inlog. Als dat gewenst is, wordt er een verhuurwebsite bijgeleverd of een boekingsmodule die ook geïntegreerd kan worden in bestaande websites. Het gebruik van barcode scanners is optioneel. Het mooie van de oplossing is de mogelijkheid van aanpassingen ten behoeve van bedrijfseigen processen. Het besef is er bij de ontwikkelaars dat iedereen weer net even anders werkt of andere prijsmodellen hanteert. Het systeem dient zich hier op aan te passen en niet andersom is dan ook de filosofie, maar als je het plat slaat gaat het altijd om een fiets die verhuurd wordt aan een klant.

Voor meer informatie, een demo en prijzen kunt u terecht op www.mijnfietsverhuur.nl.

Dit artikel is gesponsord door Norisk Software.