artikel

Pendix eDrive – nieuwe kansen voor de ombouwset

Winkel 1715

De Pendix eDrive is een ‘Made in Germany’ e-conversie kit voor vrijwel elke fiets. De volledig geluidloze en onderhoudsvrije direct-drive motor is compatibel met ieder rem- en schakelsysteem. Drie ondersteuningsstanden en geen trapweerstand – zelfs met uitgeschakeld systeem – zorgen voor een geweldige fietsbeleving. De hoge kwaliteit van de ombouwset is een geweldig alternatief voor conventionele fabrieks e-bikes.

Pendix eDrive – nieuwe kansen voor de ombouwset

Het Pendix eDrive retrofit systeem biedt dealers aantrekkelijke mogelijkheden met minimale risico’s. Er is een groot markt potentieel voor reeds verkochte fietsen die nog in goede conditie zijn om te worden voorzien van een eDrive systeem.  De belangrijkste voorwaarde om een Pendix eDrive te kunnen monteren is dat de fiets een standaard bottom bracket heeft met BSA schroefdraad. Met te downloaden sjablonen kan eenvoudig bepaalt worden of er voldoende ruimte beschikbaar is binnen het fietsframe voor de plaatsing van de accu. En aangezien deze eDrive geschikt is voor elk type rem- en schakelsysteem zijn er meer dan 6 miljoen fietsen die tot e-bike omgebouwd zouden kunnen worden.

Geen verplichtingen; maximale flexibiliteit

Het bedrijf verzekert extreem korte levertijden zonder verplichte minimale afname hoeveelheden, dus geen verspilling van magazijnruimte en behoud van liquiditeit. Hierdoor verkrijg je als dealer optimale flexibiliteit om je verkoopvolume te verhogen. Om als dealer soepel te starten met de Pendix eDrive zijn er starterkits verkrijgbaar.

After-sales

Als er behoefte is aan informatie over de montage, de service App of de eDrive in het algemeen – het Pendix support team staat voor je klaar. De eDrive is een onderhoudsvrij systeem dat zijn waarde al heeft bewezen. Het hele systeem is robust en volledig water en stof bestendig. De direct drive motor bevat geen slijtdelen zoals tandwielen en creëert geen trapweerstand is als de motor uitstaat of als de accu leeg is. Het bedrijf geeft 2 jaar garantie op alle onderdelen en reserve delen zijn uit voorraad leverbaar. De modulaire opbouw van het systeem zorgt voor een eenvoudige uitwisseling van alle individuele onderdelen.

Geweldige mogelijkheden voor dealers en consumenten

Pendix biedt de mogelijkheid om 2 verschillende Apps te gebruiken. Er is er een voor de retailers om de Pendix eDrive configuratie aan te passen. Dealers kunnen ter plekke via Bluetooth de wieldiameter aanpassen, motor en accu informatie uitlezen en diagnostische informatie bekijken bij onregelmatigheden. De App voor de eindconsumenten biedt  voor de liefhebber een display met relevante fiets data zoals de resterende acculading, geschatte actieradius, ondersteuningsstand en helpt bij het plannen en navigeren tijdens fietstochten. De App is gratis  te downloaden in de Apple App Store en Google Play store.

Techniek

De Pendix eDrive bestaat uit een 50Nm sterke 250 Watt middenmotor met krachtsensor en een 48 Volt Li-ion accu. De accu is verkrijgbaar in een 300 Watt-uur en in een 500 Watt-uur uitvoering. Het systeem ondersteunt de fietser tot 25km/uur volgens de Europese regelgeving. De actieradius varieert van 45 tot 100 km met een 300 Watt-uur accu en van 70 tot 150 km met een 500 Watt-uur accu. Het gewicht van de eDrive, inclusief accu, is maar 6,5 Kg en draagt bij aan de stabiliteit van de fiets doordat de motor en accu op het laagste punt van het frame gemonteerd kunnen worden.
De prijs voor consument voor een Pendix eDrive300 met 300 Watt-uur accu ligt op € 1490,- en de Pendix eDrive500 met 500 Watt-uur accu ligt op € 1690,-. De Pendix eDrive is verkrijgbaar via Fiets Ombouwcentrum Nederland (FON), de importeur en distributeur voor producten van Pendix GmbH. Voor meer informatie, kijk op www.pendix.nl of www.fon.bike

Dit artikel is gesponsord door Pendix.

Reageer op dit artikel