nieuws

Uitreiking Tweewielerwinkel van 2019 MET VIDEO

Ondernemen 2028

Jansen2Wielers is uitgeroepen tot de beste Tweewielerwinkel van Nederland en België. De jury koos het bedrijf uit Barneveld uit 25 genomineerden. Eigenaar Eric Jansen scoorde hoge ogen met de inrichting van zijn bedrijf en consistente branding. “Dit is een tweewielerzaak zoals de consument die in 2019 graag ziet”, stelde juryvoorzitter Ferry Smith.

Uitreiking Tweewielerwinkel van 2019 MET VIDEO

Vrijdagavond 1 maart was de uitreiking in een apart zaaltje bij de Bike MOTION/E-bike Xperience. Daar waren de bedrijven uit de Top 25 uitgenodigd. Uit deze Top 25 werden de Publieksprijs, de vier regiowinnaars en de winnaar Jansen2Wielers bekendgemaakt. Bekijk de video voor een sfeerimpressie van de uitreiking.
Het artikel gaat verder onder de video.

Regio Midden en overall winnaar – Jansen2Wielers in Barneveld

Jansen2WielersJansen2Wielers won de titel: de inrichting is volgens de jury sfeervol, de productpresentatie uit het boekje en de branding is erg consequent en tot in detail doorgevoerd. In de zaak staat zelfs een schaal met appels met daarop het bedrijfslogo. Verder onderscheidt Jansen2Wielers zich met een servicebus met eigen monteur, half-open werkplaats, aparte hoek voor fietsmeting en zadelkeuze en een koffiehoek gesitueerd rond een bakfiets. Klanten worden bij Jansen2Wielers getrakteerd op een unieke fietsbeleving, ook online.

Regio Noord – Roggeveld Fietsen uit Scheemda

Roggeveld-FietsenVolgens de jury is eigenaar Johan Roggeveld een echt ‘local hero’. Johan en zijn vrouw geven mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans en er zijn plannen voor een coffeeshop naast de winkel waar mensen met een beperking kunnen werken. Uniek bij Roggeveld Fietsen is de breng- en haalservice met een Fiat 500.

 

Regio Zuid – Mantel in ’s Hertogenbosch

Mantel-Den-BoschDe jury is overdonderd door de grootte van de winkel en het enorme assortiment fietsen. Mantel blinkt uit in de combinatie van online en offline. Er is een grote hoek met damesfietsen. De kledinghoek is ruim en licht. Achterin de winkel is de werkplaats, waar fietsen binnen een uur rijklaar gemaakt worden, waardoor de consument de gekochte fiets direct mee kan nemen.

Regio Vlaanderen – Fietsen Gaethofs in Herk de Stad

Fietsen-Gaethofs-iBeatEen echte familiewinkel waar de klant zich welkom voelt. De tweede generatie met dochter Inez is vernieuwend bezig. Een moderne winkel, klaar voor de toekomst.

In het maartnummer van Tweewieler gaan we Binnenkijken bij de winnaar en de drie Regiowinnaars.

Publieksprijswinnaar: Atlas Fietsen

Onderdeel van de verkiezing was ook een publieksprijs, de Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar 2019. Deze werd gewonnen door Atlas Fietsen uit Zoetermeer.

Themavraag monteurs

Tweewielerwinkel van het Jaar 2019Tijdens de uitreiking werd ook een award voor een speciale themavraag uitgereikt. Ieder jaar stelt de jury de deelnemers een specifieke vraag over een bepaald thema. Dit jaar was dat ‘Hoe promoot je het vak (brom-)fietstechnicus onder jongeren?’. Deze award ging naar De Tweewieler in Udenhout.

Sponsors verkiezing

De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar is een initiatief van vaktitel Tweewieler en wordt ondersteund door de ANWB, Cyclesoftware, Bike MOTION Benelux en de E-bike Xperience. Voor de verkiezing werden door de deskundige vakjury – bestaand uit branchekenners, retaildeskundigen, een online specialist, een onafhankelijke accountant en een mystery shopper – uit de 160 inzendingen 25 bedrijven genomineerd. Deze werden op diverse punten geanalyseerd en beoordeeld en bezocht door de mystery shopper.

Hoofdsponsor 

 

Vrienden van de verkiezing

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel