artikel

Ikwildezefiets.nl koppelt vraag klant met aanbod dealer

Ondernemen 3947

Iedere tweewielerzaak wil veel klanten in zijn winkel. Hoe pak je dat aan? Een praktische manier is om Ikwildezefiets.nl in te zetten. Deze website matched klant met dealer. Op basis van het wensenpakket van de klant en het type klant dat de dealer wil bedienen, brengt de website beiden met elkaar in contact.

Ikwildezefiets.nl koppelt vraag klant met aanbod dealer

– Tekst komt van Ikwildezefiets.nl – 

De zoektocht naar een nieuwe fiets vindt steeds vaker online plaats. Maar de informatie dat fiets x bij dealer y te koop is, is online meestal niet of heel moeilijk te vinden. Voor de klant blijven dan veel vragen onbeantwoord over zaken als levertijd, prijs, korting, testrit, fietsmeting, financiering, inruilfiets, after sales service, et cetera. Het is voor een klant tijdrovend om de passende dealer te vinden.

Voor de dealer is het juist een uitdaging om klanten te vinden die met de juiste verwachtingen een bezoek willen brengen aan hun winkel. Ikwildezefiets.nl brengt de online werelden van de klant en de dealer bij elkaar en faciliteert het persoonlijke contact tussen beiden. Het is op exclusieve basis en het contact volgt alleen als ze dit allebei een goed idee vinden.

Hoe werkt het?

Op de website ikwildezefiets.nl geeft de klant op detailniveau aan naar welke fiets zijn interesse uit gaat, zoals merk, serie en model. Daarnaast wordt aangegeven wat belangrijk is in de keuze van een dealer: een fietsmeting, een proefrit, financiering, servicepakket, snelle levering of toch de prijs? En wat is de zoekregio en wil de klant wellicht een fiets inruilen?

Voor de dealers is een apart dealerplatform waar zij de geanonimiseerde aanvragen ontvangen. Op deze manier kunnen ze eenvoudig reageren met een op maat gemaakt aanbod en foto’s van de fiets kunnen worden bijgevoegd. De klant maakt vervolgens een keuze uit één van de ontvangen aanbiedingen. Deze keuze vindt plaats op basis van de verdienste van de aanbieding. Op dit moment is de naam van de dealer voor de klant nog onbekend.
Na de keuze door de klant is er een match tussen klant en de dealer. De geverifieerde contactgegevens worden uitgewisseld en een afspraak voor in de winkel kan worden gemaakt.

Dealer is nergens toe verplicht

Waarom zou een dealer zich registreren bij ikwildezefiets.nl? Volgens René van Mourik, initiatiefnemer van het platform, is dit vooral vanwege de ‘Pay for Performance’ tariefstructuur. De dealer is na aanmelding namelijk nergens toe verplicht en ontvangt direct gratis marktinformatie in de vorm van de geanonimiseerde klantenaanvragen voor fietsen. Pas als de dealer op een aanvraag heeft gereageerd én de klant dit aanbod heeft geaccepteerd (dus als er een match is) worden er kosten in rekening gebracht.

Meer informatie voor dealers, alsmede de mogelijkheid tot registratie,  is te vinden op dealer.ikwildezefiets.nl

 

 

 

.

Reageer op dit artikel