Tweewieler Café: over mobiliteit, fietsdiefstal, personeel en merkstrategie

Tweewieler Café: over mobiliteit, fietsdiefstal, personeel en merkstrategie

Waarom nemen autobedrijven fietsenwinkels over? Hoe bereid je je bedrijf qua personeel voor op de snel veranderende branche? Zo roepen we als branche de fietsendief een halt toe! En waarom introduceer je in een tijd van overvolle winkels twee nieuwe e-bike merken? Je hoort het allemaal in de vijfde aflevering van het Tweewieler Café opgenomen bij Velodroom in Roden.

Tijdens elke aflevering van het Tweewieler Café strijken we neer bij een tweewielerwinkel ergens in het land. Daar ontvangen we branchegenoten waarmee we in gesprek gaan over actuele onderwerpen.
Tijdens deze editie - opgenomen tijdens openingstijden van Velodroom in Roden - schoven stuk voor stuk interessante gasten aan tafel. Allereerst Velodroom-ondernemer Alex Kapma die vertelt over de impact van het winnen van de verkiezing en de ontwikkeling van zijn bedrijf. Ook schuift Erik Meems aan, eigenaar van Auto Century. Dit bedrijf nam net voor de verkiezing Velodroom over. Samen met Alex Kapma werpt hij een blik op de toekomst van mobiliteit en de synergie tussen autobedrijf en fietsenwinkel.

Bekijk hieronder de vijfde editie van het Tweewieler Café:

Overige gasten aan tafel:

Paul Wagenaar, adviseur werkgeverschap bij OOMT. Hij duikt in het belang van strategisch personeelsbeleid. Het speelveld in en rond de winkel verandert snel. Hoe bereid je je vanuit personeel oogpunt hierop voor?
Marin Roos van Unigarant/ANWB vertelt over het branche-initiatief dat zijn bedrijf startte om fietsdiefstal een halt toe te roepen.
Johan Huygens van Scott Nederland en België tenslotte duikt in de groei van zijn bedrijf dat deze zomer met twee nieuwe merken - Bergamont en Granville - de markt betreedt. Opvallend in een tijd dat er aan fietsen geen gebrek is.

Wil je eerdere edities van ons Tweewieler Café terugkijken?
Klik hier!

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler