Tweewieler Café

Tweewieler Café

Welkom bij het Tweewieler Café, de talkshow voor en door de tweewielerbranche.

Tweewieler Café

Ons café strijkt elke aflevering neer bij een fietsenwinkel in het land. Daar ontvangen we branchegenoten waarmee we in gesprek gaan over actuele en interessante onderwerpen die ons allemaal raken. Bekijk hieronder de laatste en vorige afleveringen:

Tweewieler Café november 2022, Megastore Fietsenwinkel.nl Utrecht

Centrale thema van het vierde Tweewieler Café is fietsendiefstal. Het aantal gestolen (elektrische) fietsen neemt explosief toe. Hoe brengen we dat naar beneden? Peter van den Brink van S.A.F.E. pleit voor de registratie van e-bikes, Maarten Spanjaart van ABUS vertelt over diefstalpreventie middels sloten en alarmsystemen en Gerard Nijdam van ANWB duikt vanuit het oogpunt van de verzekeraar in de problematiek.


Tweewieler Café juli 2022, Dekkers Tweewielers Wanssum

De derde editie van het Tweewieler Café staat volledig in het teken van de leveringsproblemen die onze branche al ruim twee jaar in een houdgreep hebben. Ondernemer Rob Dekkers, ZEG-directeur Hugo Velthuis en Bike Europe-hoofdredacteur Jan-Willem van Schaik geven hun visie op dit meer dan actuele onderwerp.


Tweewieler Café april 2022, Hoogeveen Fietsbeleving Gouda

Onze gasten bij de tweede editie van het Tweewieler Café zijn: Jeroen Hoogeveen (Hoogeveen Fietsbeleving), Hannes de Jong (Heskon Accurevisie) en Bart van de Broek (Nationale-Nederlanden). Onderwerpen die de revue passeren zijn de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar, de veelbesproken accu-opslag en het door de beperkt leverbare nieuwe accu’s snel populair wordende accurevisie.


Tweewieler Café december 2021, Fietsvoordeelshop Amersfoort

Onze gasten bij de eerste editie van het Tweewieler Café zijn: Mark Vriend (Fietsvoordeelshop), Jan de Jong (Muon), Johan Rietsema (Binnenbrand), Harry Filon (Stichting Duurzaam), Erik Gerichhausen (Juncker Bike Parts), Patrick Hermsen (Pedaleur Bikes), Arnold Koopmans (jurist), Joris Smink (ANWB), Mark Danhof (Lease a Bike) en Frank Oudegeest (Urban Arrow).