Tweewieler Café

Tweewieler Café

Welkom bij het Tweewieler Café, de talkshow voor en door de tweewielerbranche.

Ons café strijkt elke aflevering neer bij een fietsenwinkel in het land. Daar ontvangen we branchegenoten waarmee we in gesprek gaan over actuele en interessante onderwerpen die ons allemaal raken. Bekijk hieronder de verschillende afleveringen:

Tweewieler Café december 2023, Afas in Leusden

Dit Tweewieler Café is niet opgenomen bij een fietsenwinkel, maar tijdens de finale van de Tweewieler Awards bij AFAS in Leusden. Aan tafel bij presentatrice Sandy Nijhuis schuiven twee gasten aan: allereerst Erik Wierstra van Hercules. Hij wijdt uit over de e-bike die ze ontwikkelden voor zware personen en de nieuwe fatbike van de Duitse fabrikant. Daarnaast is Rob Compas van KMC te gast. Hij vertelt over de kettingen en tandwielen voor het zwaardere gebruik die de fabrikant levert aan OEM en aftermarket waarmee tot 10.000 kilometer kan worden gereden.


Tweewieler Café juli 2023, Velodroom in Roden

Tijdens dit Tweewieler Café schuiven allereerst Velodroom-ondernemer Alex Kapma en Erik Meems aan. Meems is eigenaar van Auto Century, het bedrijf dat net voor de verkiezing Velodroom overnam. Samen werpen ze een blik op de toekomst van mobiliteit en de synergie tussen autobedrijf en fietsenwinkel. Paul Wagenaar, adviseur werkgeverschap bij OOMT, duikt in het belang van strategisch personeelsbeleid. Marin Roos van Unigarant/ANWB vertelt over het branche-initiatief dat zijn bedrijf startte om fietsdiefstal een halt toe te roepen. Johan Huygens van Scott Nederland en België tenslotte gaat in op de groei van zijn bedrijf.


Tweewieler Café november 2022, Megastore Fietsenwinkel.nl Utrecht

Centrale thema van het vierde Tweewieler Café is fietsendiefstal. Het aantal gestolen (elektrische) fietsen neemt explosief toe. Hoe brengen we dat naar beneden? Peter van den Brink van S.A.F.E. pleit voor de registratie van e-bikes, Maarten Spanjaart van ABUS vertelt over diefstalpreventie middels sloten en alarmsystemen en Gerard Nijdam van ANWB duikt vanuit het oogpunt van de verzekeraar in de problematiek.


Tweewieler Café juli 2022, Dekkers Tweewielers Wanssum

De derde editie van het Tweewieler Café staat volledig in het teken van de leveringsproblemen die onze branche al ruim twee jaar in een houdgreep hebben. Ondernemer Rob Dekkers, ZEG-directeur Hugo Velthuis en Bike Europe-hoofdredacteur Jan-Willem van Schaik geven hun visie op dit meer dan actuele onderwerp.


Tweewieler Café april 2022, Hoogeveen Fietsbeleving Gouda

Onze gasten bij de tweede editie van het Tweewieler Café zijn: Jeroen Hoogeveen (Hoogeveen Fietsbeleving), Hannes de Jong (Heskon Accurevisie) en Bart van de Broek (Nationale-Nederlanden). Onderwerpen die de revue passeren zijn de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar, de veelbesproken accu-opslag en het door de beperkt leverbare nieuwe accu's snel populair wordende accurevisie.


Tweewieler Café december 2021, Fietsvoordeelshop Amersfoort

Onze gasten bij de eerste editie van het Tweewieler Café zijn: Mark Vriend (Fietsvoordeelshop), Jan de Jong (Muon), Johan Rietsema (Binnenbrand), Harry Filon (Stichting Duurzaam), Erik Gerichhausen (Juncker Bike Parts), Patrick Hermsen (Pedaleur Bikes), Arnold Koopmans (jurist), Joris Smink (ANWB), Mark Danhof (Lease a Bike) en Frank Oudegeest (Urban Arrow).