Assortiment uitbreiden met extra merk; doen of juist niet?

Assortiment uitbreiden met extra merk; doen of juist niet?
Een merk zoals Edge kan voor extra omzet zorgen, omdat niet iedereen voor een A-merk wil betalen.

Een merk toevoegen aan je assortiment voor extra omzet klinkt logisch. Immers, hoe meer producten, hoe groter de kans dat je het aan de klant kunt verkopen. Maar is dat wel zo eenvoudig als het lijkt? Nee, alleen als het merk werkelijk iets toevoegt aan je huidige assortiment en deze op de juiste manier gepresenteerd wordt, kan het een succes worden.

Het 'good, better, best'- principe geldt niet alleen voor de producten binnen een merk, maar kan ook toegepast worden tussen de merken. Bied je op dit moment alleen A-merken aan in je winkel? Denk dan eens aan een merk dat gunstiger geprijsd is en waarvan de kwaliteit minstens net zo goed is.

Een merk zoals Edge kan voor extra omzet zorgen, omdat niet iedereen voor een A-merk wil betalen. Consumenten zijn steeds prijsbewuster en zien vaak het kwaliteitsverschil niet tussen een A-merk en een goedkoper merk.

Goed alternatief met goede marge

De consumenten hebben niet alleen meer keus in je winkel door het extra merk, maar de kans dat je nee verkoopt wordt ook kleiner. Producten van Edge zijn goede alternatieven voor bepaalde tekorten in de producten van A-merken, zowel voor de klant als in de werkplaats. De kwaliteitsgarantie kan gegeven worden door de jarenlange ervaring en het intensieve contact met de fietsvakhandel. Bovendien wordt elk product uitvoerig getest en wordt de productie pas gestart als de testresultaten aan de strenge eisen voldoen.

Overzichtelijke presentatie

Hoe mooier een verpakking, hoe meer het opvalt en hoe sneller het verkocht wordt. Hier heeft ook een merk als Edge goed gebruik van gemaakt. Door middel van een mooi strak eigentijds design in combinatie met goed doordachte schapvullingen voor verschillende meters wordt het merk overzichtelijk en netjes gepresenteerd in de winkel.

Voor de werkplaats zijn er handige bulkverpakkingen. Daarnaast kunnen veel producten met je eigen logo geproduceerd worden.

Complete lijn Edge

Egde is een complete lijn van fietsaccessoires en -onderdelen van betaalbare kwaliteit met goede marge. Het brede assortiment bestaat uit onder andere cassettes, fietstassen, banden, verlichting, sloten, zadels, handvatten en snelbinders. Edge is exclusief verkrijgbaar bij Gransier Bike Parts.

Dit artikel is gesponsord doorGransier Bike parts.