Leader Fox innoveert: met gemak productie van 50.000 fietsen per jaar'

Leader Fox innoveert: met gemak  productie van 50.000 fietsen per jaar'

Leader Fox heeft de zomervakantie gebruikt om volop te innoveren. Tijdens de productiepauze is de productielijn - afkomstig uit Zweden - volledig vervangen.

Leader Fox heeft afgelopen najaar een nieuwe productielijn geïmplementeerd en dat blijkt een schot in de roos. Het van oorsprong Tsjechische merk is overgestapt van de klassieke riemproductie naar een moderner, praktischer, efficiënter en veiliger hangende transportband. Dankzij de modulaire opbouw is het nu mogelijk om de opstelling in een zeer korte tijd uit te breiden of te wijzigen. Deze zogenoemde OCS-transportband maakt gebruik van de modernste technologie die de noodzaak van smering elimineert, waardoor het risico van vervuiling van gemonteerde wielen geminimaliseerd is.

Leader Fox heeft afgelopen najaar een nieuwe productielijn geïmplementeerd.
Leader Fox heeft afgelopen najaar een nieuwe productielijn geïmplementeerd.

50.000 fietsen per jaar bij Leader Fox

Een groot voordeel is verder de aanzienlijke besparing van elektriciteit en een hogere productiecapaciteit. Dankzij de nieuwe montagelijn kan Leader Fox gemakkelijk tot 50.000 fietsen per jaar produceren. Er kunnen maximaal 24 fietsen tegelijk worden gemonteerd.

Strategische investeringen

De investeringen van het bedrijf houden echter niet op bij het opschroeven van de productie. De wereld verandert. Er is momenteel sprake van een zware economische tijd die voorlopig nog niet tot een einde lijkt te komen. En er staan
volgens Leader Fox ook nog een heleboel andere strategische investeringen te wachten om de effecten van de huidige crisis op de fietsen te dempen.

Assortiment Leader Fox

Leader Fox-fietsen zijn inmiddels terug te vinden in meer dan 18 landen. Het assortiment is erg divers. Vijftig procent van de geproduceerde fietsen betreft e-bikes. Tot het assortiment behoren verder kinderfietsen, stadsfietsen, trekkingfietsen en (hardtail- en volgeveerde) mountainbikes. De verkoper moet
voor zijn winkel het volledige assortiment van hetzelfde merk kunnen kiezen. Het is het beste bij één leverancier kopen en dit is ook nog eens zeer kosteneffectief, redeneert Leader Fox.

Deal met Panasonic

Vorig jaar hebben Panasonic en Leader Fox een deal gesloten en de twee partijen werken nu met elkaar samen. Om meerdere redenen is dat een succes geworden:

  1. tot nu toe is Leader Fox de enige fabrikant in Tsjechië die dit type partnerschap heeft gerealiseerd;
  2. Panasonic’s GX Ultimate is een van de beste e-bike motoren ooit gemaakt;
  3. de samenwerking leidt tot tot meer kennis over het rijden met e-MTB’s

Leader Fox bedacht nieuwe modellen die speciaal zijn gemaakt voor het vermogen van de Panasonic GX ULTIMATE.

Vijftig procent van de geproduceerde fietsen betreft inmiddels e-bikes”

Het bedrijf biedt niet alleen volledig verende e-MTB’s, maar ook hardtails. Zowel in 27,5” als 29” wielmaat. De frame-geometrie werd dit jaar bovendien verfijnd en dat maakte de fietsen klantvriendelijker. De 250W motor levert een koppel tot wel 95Nm en weegt slechts 2,95 kg. De soepelheid van zijn kracht is volgens Leader Fox ongelooflijk, zelfs bij een lage cadans. De fietsen die zijn uitgerust met Panasonic GX Ultimate zullen zeker helpen om iedere klant tevreden te stellen. Dat is in lijn met de claim van Panasonic: ‘Het is mogelijk én meer’.

Motorfabrikant Bafang

In het assortiment e-bikes wordt ook gebruik gemaakt van modellen van motorfabrikant Bafang. Dit Chinese merk maakt elk jaar een enorme vooruit gang. Dit jaar behaalden deze motoren ongeveer 20 procent krachtverbetering terwijl het gewicht met 18 procent afnam.

De Acron is uitgerust met een Bafang M510-motor.
De Acron is uitgerust met een Bafang M510-motor.

Dat is niet de enige vooruitgang bij het bedrijf. Er was ook sprake van ‘hardwaremagie’ in combinatie met software-updates. Hierdoor kan nu worden geconcurreerd met bedrijven die al veel langer actief zijn in de elektronica. De specificaties van de Bafang M510 zijn vergelijkbaar met die van zijn rivalen: 95 Nm, 250 W en circa 3 kg. Soepele en intuïtieve werking met betrouwbare vermogensafgifte maakt de modellen
verder erg waardevol. De motoren van Bafang worden uitgerust bij een verscheidenheid aan fietstypes; volledige vering, hardtails en stadsfietsen.

Dit artikel is gesponsord door Leader Fox.

Lees meer over