Mascha de Bruin: 'Vijfde editie Velovak gaat bruisen'

Mascha de Bruin: 'Vijfde editie Velovak gaat bruisen'

Velovak (18, 19 en 20 september) is klaar om haar eerste lustrum te vieren. Ruimte voor kwalitatieve gesprekken, extra beleving, kennisdeling, inspiratie en gastvrijheid zijn de belangrijkste ingrediënten die van de tweewielervakbeurs in de Evenementenhal Gorinchem een succes moeten maken.

Het was de tweewielerbranche zélf die in 2017 het initiatief nam voor Velovak. “Velovak is gestart als onafhankelijk platform voor Nederland en Vlaanderen. Voor alle ondernemers, medewerkers van tweewielerzaken en professionals in onze branche. En dat is het nog steeds”, stelt Mascha de Bruin, Head of Cluster Retail & Interior, namens Velovak.

Brede opzet maakt beurs interessanter

Er is een heel mooie diversiteit aan exposanten en bezoekers”

Mascha de Bruin: “Fijn aan Velovak zijn de overzichtelijkheid en het toegankelijke karakter. Je ontmoet op één beursdag heel veel verschillende leveranciers die je verder kunnen helpen. We hebben het dan niet alleen over leveranciers in de categorie fietsen, maar ook over scooters, brommers en andere vormen van e-mobility. Daarbij gaan we breed: opleidingsinstanties, werkplaatsinrichters, interieurexperts – je vindt ze allemaal op Velovak. Er is een heel mooie diversiteit aan exposanten en bezoekers. Doordat het evenement zich richt op professionals uit de branche, nemen exposanten de tijd voor een goed gesprek met de bezoekers. Veel meer dan op andere grootschalige consumentenbeurzen.”

Velovak bezoeken:

  • Evenementenhal Gorinchem (direct aan de A15)
  • Zondag 18 september van 12.00 tot 17.00 uur
  • Maandag 19 september van 10.00 tot 17.00 uur
  • Dinsdag 20 september van 10.00 tot 17.00 uur
  • Meer info en tickets: velovak.nl

Veel nieuwe standhouders

Over de animo van exposanten zegt Velovak niet te hoeven mopperen. Er zijn een hele rits nieuwe merken en bedrijven present, waaronder QWIC, Aikema, A-Plus Line, CST, Coboc, Brinckers, ReTyre en VDW Bikes. Daarnaast zijn er exposanten die na een kortstondige afwezigheid terugkeren; CYKLAB en Tweewieler Academy bijvoorbeeld.

De organisatie verwacht dat het uiteindelijke aantal exposanten gelijk zal zijn aan de editie van vorig jaar. “Er zijn veel partijen die pas last minute beslissen of ze wel of niet komen. Dat hangt ook samen met uitdagingen die er op dit moment in de branche zijn als het gaat om leveringen en onderbezetting. Dat maakt het voor sommige bedrijven lastiger om de trip naar Gorinchem vroeg te plannen.

Kennis delen en geïnspireerd worden

Velovak wil vooral een fijne ontmoetingsplek voor de branche creëren. “Het gaat een bruisende editie worden waarin veel te beleven is”, benadrukt Mascha de Bruin. Daarnaast zijn kennisdeling en inspiratie belangrijke pijlers van het beursconcept. Dat komt het beste tot uiting in de diverse werelden die de organisatie heeft opgezet.

Het programma is volgen beursorganisator De Bruin divers en verschilt per dag. Op dinsdag bijvoorbeeld ligt er vooral nadruk op de zakelijke fietser. “Joost Legtenberg van AXA-IN gaat in op de connected bikes en Max Mooij vertelt over het fietsplan en fietsvriendelijke bedrijven.”
Het programma is volgen beursorganisator De Bruin divers en verschilt per dag. Op dinsdag bijvoorbeeld ligt er vooral nadruk op de zakelijke fietser. “Joost Legtenberg van AXA-IN gaat in op de connected bikes en Max Mooij vertelt over het fietsplan en fietsvriendelijke bedrijven.”

Zo is er de Velovak Academy, goed voor masterclasses voor ondernemers die hun succes willen vergroten. “Retailer Roel Peerenboom geeft handvatten hoe je je winkel kunt onderscheiden van de rest. Met Presto Company gaan we in op het interieur: waarom het van belang is om met je winkel mee te bewegen met de tijd en het interieur te matchen met de uitstraling van je bedrijf. Een ander, veelbesproken thema is de veilige opslag van e-bikeaccu’s. Asecos en Denios verzorgen deze sessie.”

Sportieve inspiratiesessies

In Sport Café de Demarrage komen de sportieve fietsspecialisten aan hun trekken. Bikefitting, training en voeding zijn hier de voornaamste aandachtspunten tijdens relatief korte inspiratiesessies. Ze worden verzorgd door Martijn Admiraal van Cyclinglab in samenwerking met Jim van den Berg, bewegingswetenschapper en bedenker van de trainingsapplicatie Join. Ook het vergroten van de klantbeleving komt aan de orde. Sander Kolsloot van Cycling Connection legt uit hoe je met het aanbieden van micro en macro adventures (potentiële) klanten een meerwaarde kunt bieden.

Lees meer over

Rik Booltink

Rik Booltink