Gransier haalt met F100 nieuw, succesvol merk in huis

Gransier haalt met F100 nieuw, succesvol merk in huis
F100-lijn: het productgamma strekt zich uit van het volledig reinigen van de fiets tot het smeren en onderhouden van de ketting.

Gransier heeft het Duitse fietsonderhoudsmerk F100 in het assortiment opgenomen. Het merk maakt deel uit van de Dr. Wack holding. De productlijn wil fietsonderhoud makkelijker en doeltreffender maken en bovendien rekening houden met het milieu.

Sinds 1975 biedt Dr. Wack effectieve en innovatieve onderhoudsmiddelen aan voor auto's, motorfietsen en fietsen. Hun succesformule is namelijk gebouwd op de kwaliteit van de producten. Ook met de F100-lijn wil het bedrijf dus fietsverzorgingsproducten aanbieden op het hoogste niveau, gekenmerkt door een maximale materiaal- en milieucompatibiliteit. Het productgamma strekt zich uit van het volledig reinigen van de fiets tot het smeren en onderhouden van de ketting. Dit alles voor een zorgeloos gebruik en langdurig waarde behoud van de fiets.

Focus op duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten wordt ernaar gestreefd om de producten compatibel te maken met mens en milieu. Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn steeds belangrijker geworden in de filosofie van de onderneming, vooral de laatste jaren.

Daan Heuvels: “Bij het fabricageproces van de verzorgingsproducten van Dr. Wack ontstaan geen chemische reacties, zodat er geen emissies in de lucht of in de bodem optreden. Fietsen en milieubederf vormen namelijk een onverenigbare combinatie.”

F100 BIO-lijn met duurzame verpakking en inhoud.
F100 BIO-lijn met duurzame verpakking en inhoud.

Bovendien richt de onderneming haar onderzoek op het gebruik van duurzame grondstoffen om potentiële gevaren voor mens en milieu te vermijden. Deze focus leidde twee jaar geleden tot de introductie van de F100 BIO-lijn.

Klaar voor de toekomst met Gransier

Dr. Wack viert dit jaar het 40-jarig bestaan van zijn F100 fietsreiniger. Het merk is ondertussen wijdverspreid over Duitsland en is geliefd onder Duitse fietsfanaten. Daarom werd besloten om ook in andere Europese landen aan de slag te gaan. Nederland en België vormen de eerste landen waar de gloednieuwe internationale reeks van het merk te vinden is. "Om deze uitbreiding naar de Benelux tot een goed einde te brengen krijgt Gransier het vertrouwen om F100 exclusief te vermarkten."

Samenwerking met events

F100-stand tijdens Flanders Gravel.
F100-stand tijdens Flanders Gravel.

In Nederland en België wordt samengewerkt met events, zoals Flanders Gravel en The Ride Gravel waarbij gravelliefhebbers kunnen profiteren van een gratis was- en onderhoudsbeurt aan de finish. Geen betere mogelijkheid om de kwaliteit aan te tonen dan de deelnemers met een propere fiets naar huis te sturen na een fijne dag.

Dit artikel is gesponsord door Gransier Bike Parts.