Contec G-link systeem: accessoires met één systeem op het stuur bevestigd

Contec G-link systeem: accessoires met één systeem op het stuur bevestigd
Omdat Contec een label is van Hermann Hartje, worden ook de fietsen van Conway en Victoria binnenkort uitgerust met het G-link System.

Een handvat waar je geïntegreerde accessoires aan kunt bevestigen. Dat is het nieuwe Contec G-link systeem. Daarmee speelt het exclusieve P&A merk Contec van Hermann Hartje in op de trend waarbij fietsen steeds meer geïntegreerde toepassingen hebben. Dealers kunnen het modulaire systeem vanaf augustus bestellen, in het voorjaar van 2023 is het beschikbaar voor consumenten.

Tegenwoordig zijn veel onderdelen bij een e-bike geïntegreerd, denk aan de motor en de accu. Een systeem waarbij alle onderdelen aan het stuur vastzitten, bestond nog niet. Contec biedt hiervoor nu het G-link Systeem, inclusief een compleet aanbod aan accessoires. Dit modulaire systeem is een moderne, geïntegreerde oplossing om alle accessoires op een stuur met één systeem te bevestigen en te bedienen.

“Aan dit innovatieve systeem hebben we twee jaar gewerkt”, vertelt Christopher Müllenhof van Contec vol trots. “Dit is een nieuwe productcategorie met een aantrekkelijk prijsniveau. Daarmee bieden we dealers extra verkoopkansen.”

Volop keuzemogelijkheden en vrijheid

Bij het G-link Systeem hebben zowel sportieve, actieve als relaxte fietsers de keuze uit drie verschillende soorten ergonomische handvatten. Iedere categorie heeft verschillende vormen, waardoor voor iedere handpalm de juiste ondersteuning wordt geboden. Voor draaischakelaars is bovendien ook een korte versie beschikbaar. Dankzij een spacer en borgring kunnen alle bijbehorende accessoires gedraaid worden, waardoor de positionering altijd goed is.

De accessoires die bij het G-link Systeem horen zijn twee typen achteruitkijkspiegels, een schakelaar voor een dropper post, een afstandsbediening voor de nieuwe Dlux E-Xtent koplamp en een bel. De accessoires zijn overigens ook te gebruiken zonder het G-Link system. Daarnaast is een afstandsbediening voor het nieuwe Bosch-systeem ontwikkeld. Dit wordt straks beschikbaar voor fietsleveranciers. Omdat Contec een label is van Hermann Hartje KG, worden ook de fietsen van Conway en Victoria binnenkort uitgerust met het G-link System.

"Met Contec gaan we meer naar een eigen design en eigen producten”, legt Müllenhof uit. “Daarbij gebruiken we onze 16 jaar ervaring. We krijgen daarbij altijd waardevolle input vanuit sales, monitoren verkoopcijfers en we kijken naar trends bij fietsmerken. Uiteraard bekijken we natuurlijk samen met fietsmerken welke onderdelen interessant kunnen zijn. Dit geïntegreerde concept is een waardevolle eerste stap, dat ook als aftersale concept beschikbaar zal zijn.”

Dlux E-Xtent, een unieke lamp die speciaal voor e-bikes is ontworpen.
Dlux E-Xtent, een unieke lamp die speciaal voor e-bikes is ontworpen.

E-bike koplamp

Vanuit de vraag naar krachtigere lampen komt het bedrijf met de Dlux E-Xtent, een unieke lamp die speciaal voor e-bikes is ontworpen. De lamp biedt twee standen: 120 Lux of maar liefst 200 lux. Daarvoor zijn de zes leds verantwoordelijk die ervoor zorgen dat deze nieuwe lamp één van de krachtigste van dit moment is. Uiteraard is de lamp te integreren met het nieuwe G-Link systeem, waarbij de afstandsbediening een onderdeel vormt van het concept. De krachtige koplamp biedt retailers extra verkoopkansen en heeft bovendien een aantrekkelijke prijsstelling.

Dit artikel is gesponsord door Contec.