Remobic introduceert in de zadelpen geïntegreerde fietspomp

Een fietspomp die onopvallend in de zadelpen is verwerkt en de band op spanning brengt door het zadel naar beneden te duwen; de fietspomp van Remobic zou niet misstaan in een James Bond-film.
Delen:

De Remobic fietspomp is een fietspomp die onzichtbaar in de fiets is geïntegreerd. De werking is eenvoudig. Moet de voor- of achterband op spanning worden gebracht, dan wordt uit het zadeltasje een flexibele luchtslang gehaald en op het ventiel geplaatst. De luchtslang staat in directe verbinding met de pomp die in de zadelpen is verwerkt. Nadat de pomp/zadelpen is ontkoppeld, kan het zadel en daarmee de pomp op en neer worden bewogen en wordt de band op spanning gebracht. Het maximale pompvermogen is 8 bar.

Voor alle (elektrische) fietsen geschikt

De zadelpen met geïntegreerde luchtpomp is geschikt voor alle soorten fietsen, van e-bikes en mountainbikes tot stadsfietsen. De universele zadelpen heeft een diameter van 27,2 mm. Is een dikkere zadelpen nodig, dan levert Remobic tegen meerprijs aluminium vulbussen. De zadelpenlengte is maximaal 400 mm. Het gewicht van de zadelpen met geïntegreerde pomp is 560 gram. Het zadeltasje met twee meter luchtslang, ventieladapter en geïntegreerd achterlicht weegt 160 gram.


Meer artikelen over fietspompen:


Duurzaamheid speerpunt van Oostenrijkse fabrikant

Verkoopdirecteur Benelux Henk Sletering vertelt dat Remobic sinds 2008 bestaat en dat duurzaamheid een belangrijke plus is van de bijzondere fietspomp. “Doordat onze pomp mechanisch werkt en in de fiets is gemonteerd hoeft hij maar eenmalig te worden aangeschaft. Er zullen minder kunststof varianten worden verkocht, waarmee veel plastic afval wordt bespaard.” De Remobic-zadelpenpomp is gepatenteerd in 148 landen en wordt van A tot Z in Oostenrijk geassembleerd. Ze wordt als eerste in de Benelux op de markt gebracht.