blog

DESIGN: SKS Airstep

Winkel 890

De fiets blijft ontwerpers en ontwikkelaars continu inspireren. Ontwerper Peter van der Veer geeft in de Design-blog zijn visie op nieuwe ontwikkelingen en interessante zaken uit het verleden. In deze blog staat de voetpomp van SKS – de Airstep – centraal.

DESIGN: SKS Airstep

In deze blog gaat het in principe over fietsen. Maar soms komt er een ontwerp voorbij, waar ik niet omheen kan. In dit geval gaat het om een fietspomp met voetbediening van SKS. Niks nieuws eigenlijk. Al vele jaren geleden bestonden die dingen. Maar SKS is er in geslaagd hier toch weer iets bijzonders van te maken. Ze noemen hem de Airstep en alleen al om zijn vormgeving zou je hem willen hebben. Deze fietspomp is zo mooi afgewerkt en ziet er uit als een soort sieraad aan je gereedschapsbord. Ik ga er vanuit dat hij ook onberispelijk werkt. Het voetpedaal is van hogedruk gegoten aluminium en kreeg vervolgens een poedercoating. In ingevouwen toestand vormt de voetpedaal als het ware een beschermende bumper om de pomp heen. Het ontwerp is afkomstig van ontwerpbureau Flöz uit Essen. Dit is een absoluut top-ontwerpbureau. In de detaillering van de drukmeter, de aansluitnippel die op elk type fietsventiel past en de kleurstelling tonen ze hun vakmanschap.
De airstep kost ongeveer 55 euro.

Reageer op dit artikel