Nieuwe ST2 en ST5 met ABS moeten Stromer door laten groeien

Nieuwe ST2 en ST5 met ABS moeten Stromer door laten groeien

Met de nieuwe ST2 en de komende zomer te introduceren nieuwe ST5 ABS wil Stromer voor het derde opeenvolgende jaar haar marktaandeel laten stijgen.

De nieuwe ST2 is vanaf februari leverbaar. Het is de eerste Stromer speed-pedelec met carbon riemaandrijving. In juni wordt vervolgens de nieuwste generatie van de ST5 op de markt gebracht. Stromers vlaggenschip is de eerste speed-pedelec met volledig geïntegreerde ABS. De ST2 is verkrijgbaar vanaf 5.890 euro, inclusief VAB-mobiliteitsverzekering voor 1 jaar. De ST5 kent een startprijs vanaf 9.590 euro.

Stromer heeft speed-marktaandeel van 39,3%

Stromer heeft in Nederland al twee jaar op rij het hoogste marktaandeel. In 2020 realiseerden de Zwitsers een marktaandeel van 39,3%. In absolute cijfers zijn dat 1.850 geregistreerde Stromer s-pedelecs.  De ST2 en vernieuwde ST5 moeten deze lijn doortrekken. Sowieso was 2020 voor Stromer een goed jaar met een gegroeide omzet en flinke investeringen op het personele vlak. Door de personeelsgroei werden vooral de afdeling kwaliteitsbeheer, kwaliteitscontrole en klantenservice versterkt.Nieuw servicecenter in Den Bosch

Met de opening van de dochtervennootschap Stromer Europe B.V. in Den Bosch ontstaat een nieuw EU-servicecenter waarmee Stromer zijn leveringscapaciteit verhoogt. Allereerst worden accessoires en reserveonderdelen voor Europese klanten rechtstreeks vanuit de nieuwe vestiging geleverd. In een tweede stap volgt de levering van de bikes en de uitbouw van de showroom voor advies en opleiding van de dealers.
Het jaar 2021 staat bij Stromer in het teken van een kwaliteitsboost. Fietsen die nu nog elders worden gemonteeerd, worden dit jaar bij Stromer in huis samengesteld. “Dat vereist klassieke functies van een productievestiging, zoals supply chain management, montage en kwaliteitsbeheer. Net op dat vlak hebben we ons in kwaliteit en aantallen versterkt”, zegt CEO Jakob Luksch. Ook werd afgelopen jaar een nieuw ERP-systeem geïmplementeerd en een B2B-shop geopend.