Bestelzuil RentOut laat verhuurklanten zelf reserveren

Bestelzuil RentOut laat verhuurklanten zelf reserveren

Om klanten bij fietsverhuur sneller te kunnen helpen, ontwikkelde RentOut een digitale bestelzuil. Hiermee kunnen huurders snel zelf een fiets reserveren en betalen.

Naast het gemak geeft een verhuurbedrijf klanten met de bestelzuil de zekerheid dat de fiets op het gewenste moment klaarstaat. De bestelzuil is vanaf nu beschikbaar in combinatie met de software van RentOut.

Zekerheid voor verhuurklanten

Bij fietsverhuur willen klanten steeds vaker in hun eigen tempo bekijken welke producten worden aangeboden. RentOut biedt deze mogelijkheid al met een online reserveermodule. Het voordeel daarvan is dat klanten zekerheid hebben, omdat ze voorafgaand aan de huurperiode hun fietsen reserveren en betalen. Dezelfde gedachte is nu toegepast bij de ontwikkeling van de bestelzuil. Met deze selfservice-zuil kunnen klanten staand voor de winkel zelf fietsen huren of reserveren. Lange wachtrijen voor de balie zijn hiermee verleden tijd.

Het artikel gaat verder na het kader.

Tijdwinst voor fietsverhuurder

Voor een fietsverhuurder biedt de bestelzuil tijdwinst bij het proces van fietsverhuur. Omdat alle gegevens door de klant zelf zijn ingevoerd en de betaling is gedaan, kan de verhuurder zich richten op het klaarmaken van de verhuurde fietsen en eventuele accessoires toevoegen. Verder kan bij het afhalen van de fiets meer aandacht aan een klant worden gegeven, bijvoorbeeld om aan extra wensen van de klant te voldoen.

Uitvoerig getest door verhuurbedrijven

De bestelzuil is de afgelopen zomerperiode uitvoerig getest bij diverse fietsverhuurbedrijven. De ervaring van zowel de ondernemers als klanten waren zeer positief. Omdat de bestelzuil direct buiten de winkel staat, nam de drukte in de winkel af, waardoor eenvoudiger aan de coronamaatregelen kon worden voldaan.

Altijd een actueel en juist verhuuraanbod

De reserveringen van de bestelzuil worden automatisch in de software van RentOut geplaatst, net als de reserveringen via de website. Hiermee heeft een fietsverhuurder altijd de beschikking over een actueel en juist aanbod. Ondernemers die deze moderne reserveermogelijkheden aanbieden, zien het aantal verhuurde fietsen toenemen en tegelijkertijd de piekmomenten in de winkel afvlakken. Het bijkomend voordeel is dat zij beter in staat zijn om hun capaciteit in te plannen en om de logistiek vooraf optimaal in te regelen. Hiervoor geeft RentOut inzicht met statistieken en rapportages.


Deze artikelen vind je vast ook interessant: