Vélovak afgeblazen en verplaatst naar 2021

Vélovak afgeblazen en verplaatst naar 2021

De tweewielervakbeurs Vélovak die aanstaande zondag zou beginnen, wordt afgeblazen en verplaatst naar 19, 20 en 21 september 2021. Redenen zijn de code rood van Zuid-Holland voor Belgen en Duitsers, de aangescherpte Coronamaatregelen én het veranderde sentiment onder exposanten.

De behoefte om de beurs te verplaatsen, nam volgens organisator Mascha de Bruin steeds meer toe. “Vélovak is een vakbeurs die zich richt op de Benelux, maar door de nieuwe COVID-19 maatregelen vanuit zowel Nederland als België en Duitsland, kan Vélovak niet op een volwaardige manier voortgezet worden. We kregen al voor de persconferentie van vrijdagavond, maar ook daarna steeds meer signalen van exposanten dat men de beurs wilde verplaatsen."

In conclaaf met de betrokken partijen

De Bruin vervolgt: "Als organisator van Vélovak is het onze plicht om te luisteren naar de exposanten en daarom zijn wij opnieuw in beraad gegaan met diverse betrokken partijen. De sector geeft aan dat deze editie beter kan worden verplaatst. Uiteraard betreuren wij dit besluit enorm. Zeker gezien de flinke impact die dit heeft voor de deelnemende en aanverwante partijen met al de voorbereidingen en in gang gezette zaken. Alleen is het op dit moment wel het enige juiste besluit.”

Coronaveilige beurs

Om de tweewielervakbeurs Vélovak mogelijk te maken ten tijde van COVID-19 had organisator Easyfairs haar inspanningen en maatregelen verdubbeld, volledig in lijn met alle gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen. Alle denkbare protocollen stonden klaar om de tweewielerbranche op een veilige en verantwoorde manier bij elkaar te brengen.

Nu van 19 tot en met 21 september 2021

De eerstvolgende editie van Vélovak is op 19, 20 en 21 september 2021 en vindt zoals gebruikelijk plaats in Evenementenhal Gorinchem. “We nemen nu contact op met alle exposanten en betrokken partijen en doen er alles aan om de verplaatsing zo soepel mogelijk te laten verlopen”, aldus De Bruin.