Velovak trok bijna 2.200 bezoekers

Velovak trok bijna 2.200 bezoekers

Velovak 2022 trok verdeeld over 3 dagen bijna 2.200 bezoekers. Dat zijn er een ruim 150 meer dan vorig jaar. Inmiddels hebben bijna 30 exposanten een plek op de de 2023-editie geboekt.

De honderd exposanten presenteerden samen meer dan tweehonderd merken. Met de Werkplaats, Sport Café de Demarrage en Velovak Academy bood Velovak 2022 een breed scala aan activiteiten. Vooral sessies over de onderneming onderscheiden, winkelinrichting en bikefitting vielen goed in de smaak bij de bezoekers. Mascha de Bruin: “Op de beursvloer combineerden we de hardware van de exposanten met sessies over ondernemerschap. Daarnaast presenteerden we een vernieuwd aanbod met trainingen voor het sportieve segment. De combinatie product/kennis viel goed in de smaak. Uitstraling en sfeer werden sowieso gewaardeerd door exposanten en bezoekers.”

Vol vertrouwen naar 2023

Organisator Mascha de Bruin van Easyfairs kijkt tevreden terug, maar vooral ook vooruit naar de 2023-editie. “De markt heeft ons nadrukkelijk gevraagd ook een consumentenevent te koppelen aan Velovak. We gaan het B2C-event afficheren als de grootste showroom van Nederland, genaamd Velo Festival. We hebben hooggespannen verwachtingen. We richten ons op jonge ouders die zich oriënteren op een elektrische tweewieler bakfiets, maar ook op de racefietser die geïnteresseerd is in de nieuwste lichtgewicht modellen. Maar natuurlijk blijft Team Velovak zich inzetten voor een kwalitatief B2B platform dat zich richt op de retailers van Nederland en België net zoals voorgaande jaren.”

Velovak 2023

De volgende editie van het ‘trade event for two-wheelers’ wordt gehouden van zaterdag 16 september tot en met maandag 18 september. Op de zaterdag en zondag is het event ook toegankelijk voor de consument. Het B2C event wordt als een zelfstandig merk neergezet. Inmiddels hebben dertig exposanten hun locatie voor volgend jaar vastgelegd, waaronder Velo de Ville, QWIC, Timyo, Bafang, Cyclon en International Mobility Group.

Foto's: Seijbel Photography

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler