Early Rider vernieuwt modellen voor 2020

De populaire aluminium kinderfietsen van Early Rider krijgen voor het nieuwe seizoen een makeover. Alle fietsen zijn met een nieuwe blik bekeken, en er is aan de ontwerpen geschaafd om ze verder te ontwikkelen en te verbeteren. Niet alleen in afmontage, maar ook in geometrie zijn de fietsjes verder afgestemd om de kleine gebruiker maximaal plezier te laten beleven tijdens het fietsen.
Delen:

Zo is de echte trailvreter Hellion niet alleen meer in 20“ en 24“ verkrijgbaar, maar heeft nu ook een kleiner broertje van 16“. De Hellion is een van de stoerdere bikes van Early Rider, die het voor jonge schredders mogelijk maakt de eerste stappen op een MTB-trail te zetten.

Veiligheid

De aanpassingen aan het model zijn vooral terug te zien in de ‘cockpit’: de met Ritchey afgemonteerde fiets biedt hier meer ruimte en dus meer veiligheid. En er is gekozen voor de betrouwbaarheid van hydraulische Promax-schijfremmen. Ook  heeft het alu frame een geleider voor dropper-zadelpennen gekregen en biedt het frame meer ruimte voor bredere banden. Nieuw zijn ook de klassiek ogende Vee Rubber Skinwalls die het geheel een compleet geüpdate look geven.

Preview en testdagen

De hele zomer zijn er Early Riders mee on tour geweest en ingezet tijdens de events van Cycle Fun Productions. Ze zijn hier uitvoerig getest door de eindgebruikers. Oordeel: ook kleine gebruikers vinden een testdag een erg goed idee.

Een eerste preview van de geheel vernieuwde lijn is uiteraard te zien tijdens de Vélovak-beursdagen. En het is mogelijk om Early Riders te testen tijdens de Sasuko-testdagen te Lage Vuursche.

Kosteloos testen

Op 12 en 13 oktober kan daar kosteloos getest worden op veel verschillende maten en modellen. Ook de ouders mogen beide dagen mee, want tevens de nieuwe modellen van Kona, Salsa en Surly staan er klaar om getest te worden op de omliggende MTB trails! Meedoen en inschrijven is gratis.

Dit artikel is gesponsord door Cosmic Sports.