Lefty in de richtbok. Zo doe je dat

Lefty in de richtbok. Zo doe je dat

Een lefty-voorwiel plaats je niet 1-2-3 in een richtbok. De adapter zoals Unior die op de markt brengt biedt echter uitkomst.

Een Lefty voorvork blijft toch iets speciaals, net als de voornaaf die er op past uniek is. Om zo’n voorwiel voor enkelzijdige ophanging in een richtbok te kunnen plaatsen, heb je een adapter nodig.
Voor de meeste Cannondale-dealers zal dit de gewoonste zaak van de wereld zijn, maar in de werkplaatsen waar dit voor het eerst moet gebeuren, is het toch wel even een uitdaging.

Niet alleen voor Cannondale-dealers

Unior maakt echter het gereedschap om dit mogelijk te maken. De 1689.6 heeft dezelfde vorm als de as-tap aan het uiteinde van de Lefty vork. Om de adapter te kunnen plaatsen, moet eerst wel de bevestigingbout en het extractorgedeelte uit de naaf worden verwijderd. Na het plaatsen van de adapter schuif je aan de rechterzijde van de naaf het tweede deel van de adapter, zodat je aan beide kanten van de naaf een 9 mm asuiteinde hebt. Met de Unior adapter in de lefty-naaf past het wiel direct in elke wielrichtbok met uitsparingen voor quick-release naven.


Nog meer interessante werkplaats-artikelen: