Herbeleef de finale van de Tweewielerwinkel van 2019 (MET VIDEO)

Herbeleef de finale van de Tweewielerwinkel van 2019 (MET VIDEO)

De finale van de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar was in 2019 een geweldige beleving. Jansen 2wielers werd uitgeroepen tot de beste Tweewielerwinkel van Nederland en België. De jury koos het bedrijf uit Barneveld uit 25 genomineerden. "Dit is een tweewielerzaak zoals de consument die in 2019 graag ziet", stelde juryvoorzitter Ferry Smith.

Vrijdagavond 1 maart 2019 was de uitreiking tijdens Bike MOTION/E-bike Xperience. Daar waren de bedrijven uit de Top 25 uitgenodigd.
Bekijk de video hieronder en beleef de finale (opnieuw) mee, waar Jansen 2wielers uit Barneveld als winnaar uit de bus kwam, Roggeveld Fietsen als regiowinnaar Noord, Mantel Den Bosch als regiowinnaar Zuid en Fietsen Gaethofs als Vlaamse regiowinnaar bekend werden gemaakt.

Het artikel gaat verder onder de video.

Regio Midden en overall winnaar – Jansen 2wielers in Barneveld

Jansen2WielersJansen 2wielers won de titel: de inrichting is volgens de jury sfeervol, de productpresentatie uit het boekje en de branding is erg consequent en tot in detail doorgevoerd. In de zaak staat zelfs een schaal met appels met daarop het bedrijfslogo. Verder onderscheidt Jansen2Wielers zich met een servicebus met eigen monteur, half-open werkplaats, aparte hoek voor fietsmeting en zadelkeuze en een koffiehoek gesitueerd rond een bakfiets. Klanten worden bij Jansen2Wielers getrakteerd op een unieke fietsbeleving, ook online. Lees meer over Jansen 2wielers in het Gelderse Barneveld.

Regio Noord – Roggeveld Fietsen in Scheemda

Roggeveld-FietsenVolgens de jury is eigenaar Johan Roggeveld een echt ‘local hero’. Johan en zijn vrouw geven mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans en er zijn plannen voor een coffeeshop naast de winkel waar mensen met een beperking kunnen werken. Uniek bij Roggeveld Fietsen is de breng- en haalservice met een Fiat 500. Lees meer over Roggeveld Fietsen uit het Groningse Scheemda.

Regio Zuid – Mantel in ’s Hertogenbosch

Mantel-Den-BoschDe jury is overdonderd door de grootte van de winkel en het enorme assortiment fietsen. Mantel blinkt uit in de combinatie van online en offline. Er is een grote hoek met damesfietsen. De kledinghoek is ruim en licht. Achterin de winkel is de werkplaats, waar fietsen binnen een uur rijklaar gemaakt worden, waardoor de consument de gekochte fiets direct mee kan nemen. Lees meer over Mantel in het Brabantse Den Bosch.

Regio Vlaanderen – Fietsen Gaethofs in Herk de Stad

Fietsen-Gaethofs-iBeatEen echte familiewinkel waar de klant zich welkom voelt. De tweede generatie met dochter Inez is vernieuwend bezig. Een moderne winkel, klaar voor de toekomst. Lees meer over Fietsen Gaethofs in het Vlaamse Herk-de-Stad.

Publieksprijswinnaar: Atlas Fietsen

Onderdeel van de verkiezing was ook een publieksprijs, de Favoriete Tweewielerwinkel van het Jaar 2019. Deze werd gewonnen door Atlas Fietsen uit Zoetermeer.

Themavraag monteurs

Tweewielerwinkel van het Jaar 2019Tijdens de uitreiking werd ook een award voor een speciale themavraag uitgereikt. Ieder jaar stelt de jury de deelnemers een specifieke vraag over een bepaald thema. Dit jaar was dat ‘Hoe promoot je het vak (brom-)fietstechnicus onder jongeren?’. Deze award ging naar De Tweewieler in Udenhout.

Verkiezing 2020

De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar is een initiatief van vaktitel Tweewieler en wordt ondersteund door de ANWB en Juncker Bike Parts. Voor de verkiezing worden door een deskundige vakjury – bestaand uit branchekenners, retaildeskundigen, een online specialist, een onafhankelijke accountant en een mystery shopper – uit de inzendingen 20 bedrijven genomineerd. Deze bedrijven worden diverse punten geanalyseerd en beoordeeld en bezocht door de mystery shopper. De finale van de verkiezing van 2020 is op maandag 28 september 2020 tijdens Vélovak. Ga naar de speciale verkiezingssite en meld je gelijk aan voor de 2020-editie van de verkiezing.

Hoofdpartner

Partner