Gesponsord

Verzekeren via ENRA: realistische voorwaarden en persoonlijk contact

Verzekeren via ENRA: realistische voorwaarden en persoonlijk contact

Leensvaart Rijwielen is al sinds 1968 een vertrouwde naam in het Zuid-Hollandse Zuidland. De winkel groeide mee met de tijd en specialiseerde zich in elektrische fietsen. Anke Leensvaart runt de zaak samen met haar man en zoon. Veranderingen in assortiment, locatie en werkwijze waren er genoeg, maar sommige keuzes bleven. Zoals de samenwerking met verzekeraar ENRA.

In totaal werken er dertien mensen bij Leensvaart Rijwielen. “Ik doe zelf alles, behalve de reparaties”, zegt Leensvaart nuchter. “Van administratie tot bezorgen, en als het nodig is spring ik bij in de winkel.” Voor verzekeringen werkt het bedrijf al jarenlang met ENRA, een samenwerking die volgens haar nog steeds soepel en betrouwbaar verloopt.

Een lange relatie

De samenwerking met de verzekeraar gaat ver terug. “Al zeker dertig jaar”, licht Leensvaart toe. “Ik weet niet beter dan dat wij via ENRA verzekeren.” De continuïteit is geen vanzelfsprekendheid, want er zijn inmiddels genoeg alternatieven op de markt. Toch heeft ze nooit reden gezien om over te stappen. “Voor ons werkt het gewoon prettig. De schadeafhandeling is soepel, de voorwaarden zijn helder en het contact is goed.”

Zelf heeft ze jarenlange ervaring in de verzekeringswereld. “Ik heb dertien jaar bij een verzekeraar gewerkt. Daardoor weet ik precies wat er nodig is voor een goede afhandeling. Dat heb ik ook aan mijn collega’s uitgelegd. Als je dossiers goed aanlevert, scheelt dat tijd en vragen, en is het met deze verzekeraar gewoon snel geregeld.”

De winkel van Leensvaart Rijwielen in het Zuid-Hollandse Zuidland.
De winkel van Leensvaart Rijwielen in het Zuid-Hollandse Zuidland.

Realistische voorwaarden

Dat ENRA goed aansluit bij Leensvaart Rijwielen, heeft ook met de regio te maken. “We zitten hier niet in een stedelijk gebied, en dat scheelt in hoe risico’s worden ingeschat. De premies zijn afgestemd op onze regio, en dat maakt het voor klanten overzichtelijk en haalbaar.” Bij duurdere fietsen boven de 4.500 euro geldt de verplichting voor een track-and-trace-systeem. “Dat is begrijpelijk en soms moeten we het even inbouwen. Als het er al in zit, is dat natuurlijk ideaal.”

“Als klanten aangeven elders te willen verzekeren, leg ik de dekkingen en premies gewoon naast elkaar. Dan zien ze meestal zelf wel wat het verschil is.” Volgens Leensvaart springt vooral de aanschafwaarderegeling eruit: tot vijf jaar 100% vergoeding. “Dat zie je elders nauwelijks.”

Persoonlijk contact

Ook het contact met de verzekeraar verloopt volgens Leensvaart goed. “Onze accountmanager komt jaarlijks langs om de cijfers door te nemen. Verzekeringen, schade, hoe we ervoor staan. Dat zijn korte lijntjes. En als er iets is, weet ik bij wie ik moet zijn. Het is goed om te weten dat die toegang er is.”

De vertrouwensrelatie is voor haar belangrijk. “Er werken daar ook mensen die we al jaren kennen. Dat maakt het contact makkelijk. Je weet wat je aan elkaar hebt.”

Het is fijn als je weet waar je aan toe bent, bij wie je moet zijn en dat het wordt opgelost”

Onderling contact

Als dealer ben je volgens Leensvaart geen eiland. “We hebben veel contact met collega’s in de regio. Soms wissel je fietsen uit, of help je elkaar met voorraad. En op bijeenkomsten zoals de jaarlijkse golfdag van Vendit, ENRA, Merida en Shimano (VEMS) spreek je ook veel dealers die met dezelfde verzekeraar samenwerken. Dat zegt wel iets.”

De kracht van een stabiele samenwerking

Wat voor Leensvaart telt, is dat de samenwerking in de praktijk gewoon werkt. “Het moet snel en duidelijk geregeld zijn, vooral op drukke dagen. Dan is het fijn als je weet waar je aan toe bent, bij wie je moet zijn en dat het wordt opgelost. Dat geeft rust voor ons én voor de klant.”

Dit artikel is gesponsord door ENRA.