Oud-winnaars: 'Winkelverkiezing zet je bedrijf op scherp'

Oud-winnaars: 'Winkelverkiezing zet je bedrijf op scherp'
Jeroen Hoogeveen pakte met zijn team van Hoogeveen Fietsbeleving in Gouda de winst in de verkiezing van 2021. Verover jij met je winkel dit jaar de felbegeerde titel of een van de drie awards? Schrijf je nú in!

Er is een grote gemene delers als je oud-deelnemers aan de verkiezing spreekt: ze vertellen allemaal over de positieve impact van hun deelname. Telkens blijkt weer hoe de verkiezing leeft onder klanten en leveranciers en hoe inschrijven jezelf als ondernemer samen met je team dwingt kritisch naar je winkel te kijken en je winkel verder te verbeteren.

Jeroen Hoogeveen van Hoogeveen Tweewielers in Gouda werd in 2021 uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het Jaar. Hij raadt iedere collega aan om mee te doen aan de verkiezing: "Waarom zou je niet meedoen? Winnen is natuurlijk ontzettend leuk, maar ook de deelname brengt je heel veel. Je gaat over allerlei zaken binnen je bedrijf nadenken: waarom heb ik dit nog niet opgepakt en wat moet ik doen om dat te verbeteren? De verkiezing zet jou en je bedrijf gewoon op scherp!" Na de winst kreeg Jeroen Hoogeveen heel veel reacties: “Van heel veel partijen uit de vakhandel kwamen felicitaties en complimenten binnen. Fabrikanten, collega’s maar ook veel klanten kwamen trots naar onze winkel om ons te feliciteren.”

Veel reacties van klanten

Vorig jaar won Alex Kapma van Velodroom in Roden de titel Tweewielerwinkel van Jaar 2022. Alex Kapma was verrast over hoe de verkiezing leeft onder klanten: “Toen ons bedrijf net voor de verkiezing werd overgenomen door Century Autogroep kreeg ik daar flink wat reacties op. Maar wat die titel deed is onvoorstelbaar. Wildvreemde mensen die ons belden en feliciteerden. Klanten die zelfgebakken cake, wijn, bloemen, gebak brachten. En al die kaartjes en berichtjes. Fantastisch!”

Gratis publiciteit

Ook bij Rob Dekkers ging het dak eraf toen hij in 2020 tot Tweewielerwinkel van het Jaar werd uitgeroepen met zijn winkel in Wanssum. “Het is heel bijzonder om te zien hoe zo’n verkiezing leeft onder klanten en leveranciers. Er kwamen de dagen na de uitreiking constant taarten binnen. Ook kwamen klanten – ondanks de verscherpte coronaregels die toen golden – speciaal naar de winkel om ons te feliciteren.” De deelname aan en de winst in de verkiezing leverde Dekkers ook veel gratis publiciteit op en een extra boost in de omzet. “Meedoen biedt een super kans voor promotie van je winkel,” geeft Rob Dekkers aan.

Stimulans voor bedrijf

Eric Jansen van Jansen2wielers in Barneveld won in 2019 de titel Tweewielerwinkel van het Jaar. Wat heeft de verkiezing hem gebracht? “Meedoen aan de verkiezing is een mooie stimulans voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Het zet je bedrijf op scherp. Je kijkt met het hele team naar je onderneming. Hoe hebben we de zaken geregeld, hoe kunnen we dingen anders doen? Het geeft je inzicht waar je met zijn allen mee bezig bent.”


Hoofdpartner


Partners
SponsorsHedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler