Schwalbe presenteert nieuw hoofdstuk in geschiedenis

Schwalbe presenteert nieuw hoofdstuk in geschiedenis

In het jaar van Schwalbe's 50e verjaardag herpositioneert het merk zich voor de toekomst. Tijdens de Eurobike 2023 in Frankfurt heeft Schwalbe zich met een nieuw logo, een nieuwe kleur en een consequent doordachte nieuwe merkidentiteit gepresenteerd.

De boodschap van Schwalbe komt tot uiting in de nieuwe merkclaim: Get There. Een claim die zowel een belofte als een motiverende oproep is: 'Laten we gewoon beginnen. We zullen ons doel bereiken, waar dat ook mag zijn'. Dit is de houding die ook heeft geleid tot de Marathon en vele andere banden-hoogtepunten van de afgelopen decennia.

The Green Marathon

De nieuwe band maakt de cirkel rond: de groene Marathon, een fietsband gemaakt van gebruikte fietsbanden. De groene Marathon wordt bovendien geproduceerd met eerlijk verhandeld natuurrubber: Fair Rubber. Dit natuurrubber komt van gecertificeerde rubbertappers. Via Fair Rubber e.V. betaalt Schwalbe alle kleine boeren aan het begin van de productieketen een extra premie van 50 eurocent per kilo natuurrubber. Dit komt overeen met ongeveer een derde van de actuele wereldmarktprijs voor rubber.

Daarnaast bestaat de groene Marathon in totaal voor 70 procent uit gerecyclede en hernieuwbare materialen. Dit percentage heeft Schwalbe bereikt door jarenlang onderzoek en ontwikkeling. Momenteel wordt een zo groot mogelijk aantal gerecyclede en hernieuwbare grondstoffen gebruikt.

365 lijn

Veiligheid en vertrouwen zijn de belangrijkste eigenschappen van een band. Om dit in alle weersomstandigheden te garanderen, breidt Schwalbe zijn 365 lijn uit met de One 365 (race) & Overland 365 (gravel).

Tour/fatbike band

De steeds populairdere fatbiketrend krijgt vorm in Schwalbe’s nieuwste Super-Moto-X in de populaire fatbike maat 100-406. De band is uitermate geschikt voor Fatbikes en lifestylebikes.

Smart Sam

De Smart Sam krijgt een nieuwe look en is en blijft het perfecte compromis tussen on- en offroad gebruik. De Smart Sam Plus is uitermate geschikt voor lichte offroad-paden en de weg met zijn extra hoge lekbescherming en goede roleigenschappen op harde ondergronden.

Fair rubber

Het aantal banden dat met eerlijk verhandeld natuurrubber geproduceerd kan worden, is verzesvoudigd. De Schwalbe Pick-Up, Marathon E-Plus, alle Schwalbe gravelbanden uit de G-One serie, de drie racefietsmodellen van de Pro One en de mountainbike banden Nobby Nic, Magic Mary en Big Betty zijn nu voorzien van Fair Rubber. 

Vernieuwingen 2024

Er zijn een aantal nieuwe producten bijgekomen voor modeljaar 2024. Veel van deze artikelen zullen in de tweede helft van 2023 beschikbaar zijn. Hieronder alvast de belangrijkste innovaties: Tacky Chan, een snelle downhill band. De One Plus, de 'onplatbare' racefietsband en opvolger van de Durano Plus. Ook zijn de X-One R, Schwalbe’s nieuwe highend cyclocrossband, en X-One RS toegevoegd aan het assortiment. Daarnaast wordt het Aerothan assortiment aangevuld met de Aerothan Plus Tube. De Aerothan Plus Tube heeft een grotere wanddikte en 80 procent betere lekbescherming.

Dit artikel is gesponsord door Schwalbe.