Knog Blinder Pro-serie: verbeterde batterijduur en duidelijke naam

Knog Blinder Pro-serie: verbeterde batterijduur en duidelijke naam

Knog introduceert de Blinder Pro-serie als een volledig vernieuwde lijn fietsverlichting, die de PWR-serie vervangt. Met de Blinder Pro-serie biedt Knog een verbeterde batterijduur en een duidelijkere naamgeving waardoor consumenten gemakkelijker kunnen kiezen op basis van het aantal lumen. Momenteel zijn er drie varianten verkrijgbaar met een interne batterij. Later dit jaar zullen er ook modellen worden toegevoegd met de mogelijkheid om een externe batterij te gebruiken.

In de PWR serie was de output van het aantal lumen niet eenvoudig zichtbaar. Uit onderzoek is echter gebleken dat de consumenten een duidelijke specificatie van het aantal lumen handig vinden bij het kiezen van de meest geschikte lamp, iets wat terug te zien is bij de nieuwe lampen. Zo heet de lamp met 900 lumen nu Knog Blinder Pro 900, wat direct duidelijk maakt om hoeveel lumen het gaat. Naast 900 lumen is er ook een versie met 600 of 1300 lumen verkrijgbaar. 

Alle lampen hebben een interne batterij met een grotere capaciteit dan de PWR-serie wat zorgt voor een flinke toename in brandtijd, tot wel 40 procent ten opzichte van andere aanbieders. Zo heeft de Blinder Pro 900 een maximale brandduur van twee uur op de maximale stand. Naast deze fietslampen verschijnen er later dit jaar lampen die op een externe batterij kunnen worden aangesloten of op de batterij van een e-bike. Deze lampen kennen een nog krachtigere output van 1300, 1800 en zelfs 2300 lumen.  

Waterdicht

De behuizing bestaat uit een CNC-gefreesd stuk aluminium en is waterdicht. Bovenop zit een goed bereikbare knop waarmee je de lamp aan en uit kunt zetten en door de diverse modi kunt wisselen. Er zijn drie verschillende standen in 900, 450 en 200 lumen die continu branden en drie modi in verschillende knipperende standen. Een gekleurd lampje geeft aan hoeveel batterij de lamp nog heeft. Opladen gebeurt met een universele USB-C kabel. 

Er worden twee bevestigingen meegeleverd. De eerste is een flexibele rubberen strap die je om het stuur kunt bevestigen. De Blinder Pro kan daar eenvoudig op- en afgeschoven worden. De bevestiging is zowel in hoogte als naar links en rechts te verstellen, zodat men zelf de richting van de straal kan bepalen. De tweede houder is compatibel met GoPro-mounts, zodat je deze op een helm kan bevestigen. Met deze tweede mount is het ook mogelijk deze onder een compatibele front-mount voor een fietscomputer te hangen. 

Twee soorten stralen

De Blinder Pro levert twee soorten stralen. Een set LEDs straalt hard en direct voortuit en zorgt voor optimaal zicht op het fietspad of de trail waar je op rijdt. Een tweede set LEDs levert een zachtere en bredere straal zodat de fietser ook ziet wat zich er daarnaast bevindt. Twee uitsparingen aan de zijkant zorgen ervoor dat je ook vanaf de zijkant goed zichtbaar bent wat zeker in het verkeer extra veiligheid biedt. De Blinder Pro fietsverlichting is vanaf eind juni verkrijgbaar.

Dit artikel is gesponsord door Cosmic Sports.