Kids Ride Shotgun introduceert kinderzitje voor op de trails

Kids Ride Shotgun introduceert kinderzitje voor op de trails
Het Kids Ride Shotgun zitje kan optioneel worden voorzien van een mini-stuurtje, zodat het kind een eigen stuur heeft om vast te houden.

Het Nieuw-Zeelandse merk Kids Ride Shotgun komt met een kinderzitje speciaal ontworpen voor de trails. Als toevoeging kan men een mini-stuurtje op de fiets monteren zodat het kind een eigen stuur heeft om vast te houden.

Ride Shotgun is een uitdrukking die wordt gebruikt om aan te geven dat iemand naast de chauffeur zit in een auto. Dan Necken, een van de medeoprichters van het merk, is zelf zowel ouder als fervent mountainbiker. “Tijdens de ritten met mijn vrouw en drie zoons kwam ik er al snel achter dat een kinderzitje achterop niet goed werkt en de bestaande voorzitjes duidelijk niet ontworpen zijn voor gebruik op de trails.” Samen met Tom Hayward, een bevriende productontwerper, maakte hij de eerste versie van het Kids Ride Shotgun zitje. “Tevreden met het resultaat vroegen we ons af of er markt voor zou zijn en besloten we er nog tien te maken. Hierna is alles in rap tempo gegroeid. Er bleek inderdaad flink veel vraag te zijn naar de zitjes, niet alleen in Nieuw-Zeeland maar al snel wereldwijd.”

Er bleek flink veel vraag te zijn naar de zitjes, niet alleen in Nieuw-Zeeland maar al snel wereldwijd”

Wat het zitje bijzonder maakt is dat het kind tussen de armen van de ouder zit en zo dezelfde sensatie ervaart als de bestuurder. Het kind heeft dezelfde contactpunten op de voetensteun, zadel en stuur en kan daarmee ook staan of oneffenheden in het terrein leren opvangen. Daarnaast is het zitje makkelijk te (de)monteren, rijdt de mountainbike niet veel anders en zit het kind goed beschermd tussen lijf en armen van de fietser opgesloten.

De Tow Rope is handig wanneer het kind moe is, of juist om de krachten te sparen op lange saaie stukken of beklimmingen.
De Tow Rope is handig wanneer het kind moe is, of juist om de krachten te sparen op lange saaie stukken of beklimmingen.

Tow Rope

Vanuit het succes van het zitje zijn er meerdere producten ontstaan die allemaal het doel hebben om er samen met je kind op de mountainbike op uit te trekken. Zo ontwikkelden Necken en Hayward ook de Tow Rope, een elastisch touw waarvan je het ene eind aan het zadel bevestigd en het andere aan het stuur van de fiets van je kind, om zo op een vrij natuurlijke manier jouw kind vooruit te trekken. Handig wanneer deze moe is, of juist om de krachten te sparen op lange saaie stukken of beklimmingen. Doordat het touw binnen een paar tellen te (de)monteren is, kan je per sectie beslissen om het wel of niet te gebruiken.

De Kids Ride Shotgun Dirt Hero loopfiets is ontworpen om kinderen al op vroege leeftijd te laten kennismaken met het mountainbiken.
De Kids Ride Shotgun Dirt Hero loopfiets is ontworpen om kinderen al op vroege leeftijd te laten kennismaken met het mountainbiken.

Loopfiets

De laatste toevoeging is de Kids Ride Shotgun Dirt Hero loopfiets. Deze is ontworpen om kinderen al op jonge leeftijd te laten kennismaken met het mountainbiken. De loopfiets is verkrijgbaar met een 12 inch of 14 inch wielset en heeft een uitneembaar platform, waarmee de kinderen direct staand kunnen leren rijden. Optioneel kan de fiets worden gekocht met een hydraulische 2-zuiger schijfrem van Magura. De fiets is uitgerust met kleinere handvatten en heeft voor extra comfort banden met hoog volume noppen die op zeer lage druk kunnen worden opgepompt.

Dit artikel is gesponsord doorCosmic Sports.