Vernieuwde BH Ultralight EVO met lichtgewicht aerodynamisch ontwerp

Vernieuwde BH Ultralight EVO met lichtgewicht aerodynamisch ontwerp

BH Bikes komt met een volledig vernieuwde Ultralight EVO. De fiets bevat, naast aanzienlijke aerodynamische verbeteringen in zijn geometrie, nieuwe designlijnen die geïnspireerd zijn op de succesvolle BH Aerolight.

Het meest opvallende kenmerk van de BH Ultralight EVO is zijn lichte gewicht. Het Hollow Core Internal Moulding productieproces, dat wordt toegepast in de beste carbon fietsen van BH, is een belangrijk kenmerk van dit model. Hierdoor kunnen ze een frame produceren zonder overtollig materiaal binnenin en de dikte van elk deel tot op de millimeter controleren. Volgens BH Bikes is dit dé manier om de beste verhouding tussen stijfheid en gewicht te garanderen.

Stijfheid zeker zo belangrijk als gewicht

Lichtheid is weliswaar cruciaal bij beklimmingen, maar stijfheid is net zo belangrijk. Om optimale stijfheid te bereiken, gebruikt BH Bikes de maat van de BB386 EVO bottom bracket - een BH standaard - waarbij de breedte van de bottom bracket is vergroot tot 86,5 mm. Hierdoor kan op kritieke plaatsen een grotere diameter worden gebruikt. Dit resulteert in een hogere stijfheid zonder gewichtstoename.

Gebogen achtervork voor meer stijfheid en minder trillingen”

De achtervorken hebben een nieuw ontwerp gekregen en zijn gebogen om ze nog compacter te maken, wat ook zorgt voor meer stijfheid zonder extra gewicht. Daarnaast hebben ze de trillingsdemping verbeterd voor meer comfort. Hierdoor is het acceleratievermogen vergroot.

Air Bow voorvork, idem aan de Aerolight

De Air Bow voorvork werd voor het eerst geïntroduceerd bij de BH Aerolight, met een nieuw ontwerp dat een grotere wielvrijheid biedt om de lucht te laten stromen en de aerodynamica te verbeteren. Diezelfde voordelen zijn nu toegevoegd aan de BH Ultralight EVO, waarbij extra aandacht is besteed aan de aerodynamische prestaties. Bovendien heeft de karakteristieke vorm van de vork een volledig nieuwe look gekregen. Elke maat heeft zijn eigen exclusieve vorkoffset, op maat gemaakt voor een optimaal rijgedrag.

De BH Ultralight EVO maakt gebruik van het volledig interne bekabelingssysteem. Een belangrijk detail is het gebruik van steekassen met het Quick Lever systeem op de wielen. Die hebben een openingshendel die in de as is weggewerkt. Dit betekent dat je geen gereedschap nodig hebt om ze te openen of te sluiten.

De BH Ultralight EVO serie bestaat uit vier modellen die allemaal kunnen worden gepersonaliseerd. De adviesprijs start bij 5.699 euro.