Wolftooth ontwikkelde samen met Magura stapelbare multitool

Wolftooth ontwikkelde samen met Magura stapelbare multitool

Het Amerikaanse Wolftooth presenteert een stapelbare multitool voor onderhoud aan fiets en remmen. De set is uit te breiden met onder andere een bandenlichter en gereedschappen voor reparaties aan het remsysteem die samen met Magura is ontwikkeld.

Multitools zijn altijd een compromis, want je moet er zoveel mogelijk reparaties aan de fiets mee kunnen doen en tegelijkertijd zo compact mogelijk zijn. Met meer dan 25 functies slaagt het nieuwe Wolftooth 8-bit systeem hier wonderwel in.

Extra platte paktang

Het hart van het stapelbare gereedschap is de extra platte Wolftooth 8-bit paktang. De in het handvat ondergebrachte en door magneten geborgde bits geven het gereedschap 17 functies voor onderhoud. Dankzij de kogelkop kunnen zelfs moeilijk bereikbare plaatsen gemakkelijk worden los- of vastgedraaid.
Het stapelbare gereedschap kan magnetisch worden uitgebreid met extra onderdelen als kettinggereedschap met een hobbymes, bandenlichters en deukverwijderaars voor velgen en een schijfrem multitool met een bandenlichter.

De MAGURA Disc Brake tool.
De MAGURA Disc Brake tool.

Schrijfrem multitool ontwikkeld met Magura

Voor de schijfrem multitool werkt Wolftooth samen met remspecialist Magura. Specifiek voor Magura is de set voorzien van een remblok- en rotormeter die de minimale dikte meet om ervoor te zorgen dat het remsysteem goed werkt en alle onderdelen binnen het systeem worden onderhouden zoals bedoeld. De schijfrem multitool bevat ook een 8 mm stiftsleutel voor het aandraaien van de moer van de compressiebus op de hoofdrem. Het aanvullende gereedschap kan tussen het gereedschap van Wolftooth worden geschoven, waardoor het een compleet pakket vormt voor onderhoud op de weg.

Dankzij het platte ontwerp kan het gereedschap gemakkelijk worden opgeborgen in een koersshirt, gereedschapstasje of heuptas.