Beurs World of eMobility presenteert laatste nieuws op gebied van e-mobiliteit

Beurs World of eMobility presenteert laatste nieuws op gebied van e-mobiliteit

Op 27, 28 en 29 oktober vindt in Expo Greater Amsterdam voor de tweede keer de beurs World of eMobility plaats. Tijdens dit e-mobiliteit evenement presenteren tal van nationale en internationale merken hun nieuwste producten.

World of eMobility (WOE) is een internationaal cross-over evenement dat helemaal in het teken staat van duurzaam vervoer en transport. Op de lijst met deelnemers staan meerdere bekende partijen uit de tweewielerbranche zoals Abus, Bafang, Axa, Bosch, Flyer, Kettler, Muon, Shimano en Super Soco.

Van Kawasaki Noslisu tot Stilride scooter

Volgens organisator Rick van Rijthoven zijn er van de verschillende deelnemers spraakmakende modellen te bewonderen: “Zoals bij Kawasaki. De meesten kennen het Japanse merk van de motoren, maar ze produceren ook transportfietsen. Tijdens World of eMobility is hun nieuwste driewielige elektrische cargobike Noslisu te bewonderen. Uit Zweden verrast Stilride ons met een geheel roestvrijstalen lichtgewicht elektrische scooter. Deze scooter is uit stalen platen gevouwen op basis van origamitechniek. Duurzamer ook dan andere elektrische merken, want ze gebruiken aanzienlijk minder grondstoffen. En tenslotte nog een primeur: de Letse bootfiets van BeTriton. Echt een heel bijzonder ontwerp. De maker kreeg het idee voor de bootfiets tijdens een fietstocht van Londen naar Tokyo.”

Wat en waar?

  • Wat: World of eMobility - hét evenement voor de gehele eMobility industrie
  • Waar: Expo Greater Amsterdam (Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen)
  • Wanneer: donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober 2022
  • Bezoektijden: dagelijks van 9.30 tot 17.30 uur
  • Entree: tickets zijn te koop voor € 22,50 via https://worldofemobility.com

Groot indoor testparcours

De organisatie nodigt bezoekers uit om alle modellen vooral te ervaren. Van Rijthoven: “Er is een enorm indoor testparcours. Door het zelf te ervaren, raak je vanzelf geïnspireerd en zie je al snel de vele voordelen. Elk elektrisch voertuig maakt de wereld tenslotte weer een stukje schoner. Buiten kan er trouwens ook getest worden. En wel de elektrische auto’s van het Chinese bedrijf Xpeng. Ze worden nu al bestempeld als de concurrent van Tesla.”

Live muziek

Om de sfeer te verhogen op de beurs is er live muziek tijdens de beursdagen. Van Rijthoven: “We starten iedere dag ontspannen op met klassieke livemuziek van drie studenten van het conservatorium. Na de lunch schakelen we over op meer eigentijdse muziek. De mannen van het Londense logistiek- en fietstaxibedrijf Pedal Me brengen ook hun cargo bike dj booth mee en draaien meer uptempo muziek. Leuk detail: ze komen vanuit Londen naar WOE gefietst.”

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler