Online platform Upway nu ook beschikbaar in Nederland

Online platform Upway nu ook beschikbaar in Nederland

Upway, het online platform voor refurbished elektrische fietsen, is nu ook beschikbaar in Nederland. Het bedrijf, dat ook al actief is in Frankrijk, Duitsland en België, richt zich op de aankoop en verkoop van gebruikte e-bikes.

Nederland telt inmiddels al meer dan 5 miljoen elektrische fietsen; 1 op de 3 Nederlanders heeft er een of meer. Dit betekent dat er in de nabije toekomst miljoenen e-bikes aan vervanging toe zijn. “Het is van vitaal belang”, zegt CEO Toussaint Wattinne, “dat gebruikte fietsen een grondige en professionele opknapbeurt krijgen. Hiermee kunnen we onnodige verspilling voorkomen en nieuwe eigenaars een betrouwbare en betaalbare e-bike bieden.”

Tweedehands als nieuw

Upway verkoopt merken als Gazelle, Cortina, Sparta, Cube, Batavus, Giant, Koga, Stella, Urban Arrow en Cowboy. Het aanbod varieert van stadsfietsen en bakfietsen tot elektrische racefietsen. Vooraf zijn al deze producten op grondige wijze refurbished. Professionele monteurs controleren ze aan de hand van 20 onderhoudspunten en repareren of vervangen alle onderdelen waaraan iets mankeert. Juist hierom, omdat de renovatie in handen is van professionals, kan Upway een garantie bieden van 1 jaar.

Medeoprichters van Upway Stéphane Ficaja (links) en Toussaint Wattinne (rechts).
Medeoprichters van Upway Stéphane Ficaja (links) en Toussaint Wattinne (rechts).

Modellen vanaf 2016

Voor haar eigen aankoop van gebruikte e-bikes heeft Upway een snelle en doeltreffende procedure ontwikkeld. Particulieren of professionals als fietsverhuurbedrijven en fietswinkels die een of meerdere e-bikes kwijt willen, kunnen het bedrijf online via een formulier met tien vragen de benodigde gegevens en foto’s verstrekken. Modellen vanaf 2016 zijn welkom. De vragen gaan onder andere over het merk, de staat van de fiets, het aantal gereden kilometers, de nieuwprijs en de gewenste verkoopprijs. Vervolgens stuurt Upway per e-mail een offerte. Als beide partijen het met elkaar eens zijn, maakt Upway een afspraak om de fiets bij de verkoper thuis op te halen.