Het nut en gemak van de sport-expertise van Juncker

Een fiets was technisch altijd al een vernuftig product maar dit is in rap tempo complexer geworden. En waar de ontwikkelingen absoluut niet stilstaan is de wereld van de sportieve fiets. Om alle kennis daarover bij te benen is het handig als je bij één partij terechtkunt voor alle gebundelde informatie, diensten en productassortiment. Ontdek hier de aanpak van Juncker Bike Parts.
Bij Juncker Bike Parts is de kennis over sportfietsen een discipline apart.

Zoals in veel branches worden veelal in het hoge marktsegment de innovaties bedacht, ontworpen, getest en doorontwikkeld. Vervolgens worden die innovaties in de lagere segmenten voor het brede publiek aangeboden. In de topsport telt elke seconde, elke calorie, elke millimeter, elke gram. Hierbij geldt ‘wat goed genoeg is voor de wereldtop, is goed genoeg voor de amateur’. Want ook in het wat lagere segment wordt veel gevraagd van het uiteenlopende materiaal.

Wat goed genoeg is voor de wereldtop, is goed genoeg voor de amateur

Bij de modellen praten we daarnaast allang niet meer slechts over racefiets en mountainbike, er zijn heel veel subcategorieën bijgekomen met elk hun eigen type fiets, cultuur, onderdelen en accessoires.

Er is keuze uit vele merken waarmee een sluitend portfolio is samengesteld om aan ieders wensen te voldoen.

Zoveel soorten, zoveel kwaliteiten

Bij Juncker Bike Parts is de kennis over sportfietsen een discipline apart. Dat is enerzijds uniek te noemen maar voor een totaalleverancier niet meer dan logisch, vinden ze zelf. Er is keuze uit vele merken waarmee een sluitend portfolio is samengesteld om aan ieders wensen te voldoen. Via het bestelsysteem kun je snel onderdelen en accessoires bestellen voor iedere doelgroep en fietstype maar je stelt ook eenvoudig producten zelf samen. Vooral de drivetrains, of aandrijflijnen, zijn op maat samen te stellen.

Uit de vele componenten maak je zelf, misschien wel naar de wensen van je klant, een selectie om je droomfiets op te bouwen of te upgraden. Cassettes voor in de bergen of in de vlakke polder, achterderailleur op basis van de cassette. Crankstel op basis van lichaamslengte, met 1 of meerdere bladen. Wielsets met verschillende maten en kwaliteiten aan naven, velgen en spaken. Banden met specifieke profielen en rijeigenschappen. Maar ook bijpassend speciaal gereedschap.

Uit de vele componenten maak je zelf, misschien wel naar de wensen van je klant, een selectie om je droomfiets op te bouwen of te upgraden.

Bestelsysteem Accentry

Voor een gefundeerde, logische en afgewogen bestelling, of om goed advies te kunnen geven aan je klant, ben je ongetwijfeld aardig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Toch kun je vrijwel onmogelijk alles bijhouden en weten. Daarvoor is het handig om een betrouwbare informatiebron en sparring partner te hebben. De informatie bij het bestellen in Accentry is zeker bij sportgerelateerde onderdelen zo uitgebreid mogelijk, zodat je zeker weet dat je het juiste in handen krijgt. Vele foto’s, tekeningen en specificaties helpen hierbij.

Mocht je er dan toch niet uitkomen, is het verstandig om even te bellen of te chatten. Want dan spreek je met een verkoopbinnendienst met voor elk onderwerp een deskundige. Als je twijfelt over afmetingen en compatibiliteit bijvoorbeeld. Of als de verschillen tussen vergelijkbare producten niet duidelijk zijn. Of als er nieuwe producten toegevoegd zijn waar je nog te weinig van blijkt te weten.

Workshops en trainingen bij de Juniversity of Bike Knowledge.

Juniversity of Bike Knowledge

Natuurlijk kun je ook proactief je kennis op peil houden. De workshops en trainingen bij de Juniversity of Bike Knowledge zijn daarvoor een geschikte manier. Vanuit de gerenommeerde leveranciersmerken – zoals DT Swiss en SRAM – heeft Juniversity een rijk aanbod aan praktijkgerichte eendaagse opleidingen die je in de ochtend bijpraten over (technische) innovaties en ‘s middags in de praktijk laten werken met het product.

Al deze trainingen vinden plaats in De Fietser in Ede, het experience center van Accell. Sinds de coronapandemie worden, waar mogelijk, cursussen ook online aangeboden. Sowieso worden veel trainingen opgenomen voor iedereen om later (terug) te kunnen zien. Zo kom je beslagen ten ijs om je klant vakkundig te woord te staan. En vergeet ook niet dat hoogwaardige techniek speciaal gereedschap vereist waar je mee moet leren omgaan, dus ook dat komt aan bod.

Sowieso worden veel trainingen opgenomen voor iedereen om later (terug) te kunnen zien.

Brandpromotors

Een waardevolle aanvulling op het terrein van de sportfietsonderdelen zijn de twee brandpromotors. Naast inhoudelijke vakkennis zijn zij het persoonlijke aanspreekpunt voor de commerciële kant van de zaak. Ze lichten graag de collecties toe, de details, de prijsopbouw, commerciële voordelen, kortom de selling points. Samen met hen bouw je een slimme collectie op in een markt waar het lastig kiezen is.

Garantie

Al klinkt het tegenstrijdig wanneer je het over kwalitatief hoogwaardige producten hebt, juist voor deze groep is er voldoende reden om eens iets retour te moeten sturen. Niet omdat de kleur niet mooi was maar omdat er misschien toch eens iets minder gevraagd kon worden van het artikel. Een belangrijk onderdeel van het begrip kwaliteit is de service achteraf dus staan garantie, retour en service-onderhoud hoog in het vaandel.

Dit artikel is gesponsord door Juncker Bike Parts