Selle Royal lanceert nieuw trekkingzadel

Selle Royal lanceert nieuw trekkingzadel
Het ergonomische kanaal verlicht de druk op het zitvlak.

Selle Royal lanceert de Explora: zijn eerste op avontuur en trekking gerichte zadel. Het zadel is beschikbaar in modellen met atletische, gematigde en ontspannen rijposities, waarbij de ergonomie zorgt voor extra comfort.

De structuur van het nieuwe Explora-zadel combineert de Royalgel-technologie van Selle Royal met schokabsorberend schuim, om zo een mix van comfort en zitbeensteun te bieden. De golvende vorm van het zadel is ontwikkeld om de zitbeenderen te ondersteunen en minimale weerstand te bieden wanneer de rijder over het zadel beweegt op ruwer terrein. Het zadel is volledig waterafstotend en heeft een neus van gerecycled kurk.

Beperking van trillingen

Het Explora-zadel is ontworpen om trillingen van meerdere soorten oppervlakken te minimaliseren en heeft een centraal ergonomisch kanaal om de druk op het zitvlak te verlichten. Het Explora Relaxed-model is ook voorzien van een thermoplastische demper voor extra schokabsorptie voor fietsers die de voorkeur geven aan een volledig rechtopstaande rijpositie.

Prijzen en beschikbaarheid

Het Explora-zadel is verkrijgbaar op de Selle Royal-website en in Selle Royal-partnerwinkels wereldwijd. De adviesprijs van het zadel is 59,90 euro.