'Hoger rendement op parts en accessoires met shop-in-shop-concept'

'Hoger rendement op parts en accessoires met shop-in-shop-concept'
De winkelverkoper is veel minder tijd kwijt met advies en voorlichting.

Contec timmert flink aan de weg. Met een uitgebreid productportfolio, het eigen shop-in-shop-systeem en een versterkt customer- en salesteam is het merk met exclusieve onderdelen en accessoires in staat om dealers optimaal te ondersteunen. Zelfs in tijden waarin de groei van de tweewielerbranche alle verwachtingen overtreft.

Contec opereert onder de vlag van Hermann Hartje KG. De structuur bij het onderdelen- en accessoiresmerk is flink veranderd afgelopen jaar. De kern is de toegenomen focus. Daar waar voorheen veelal de vertegenwoordigers van Hartje het merk naar buiten toe uitdroegen, staat er nu een volwaardig customer- en salesteam. Oud-wielerprof Martijn Keizer (noord en oost) is het nieuwste gezicht van het Benelux-team, dat verder bestaat uit Marco Smeets (zuid en west) en Geoffrey Vandamme (België).

“Deze salesvertegenwoordigers zijn er specifiek voor Contec. Profijt van die verscherpte focus is er nu al, want de dealers krijgen een nog betere service. Dedicated collega’s, die alle details van merk en producten kennen, staan voor hen klaar”, zegt Christopher Müllenhof, marketingmanager van Contec.

Uitgebreid assortiment Contec

In de drukste tijd die de tweewielerbranche ooit heeft gekend, reikt Contec haar dealers alle tools aan die nodig zijn om optimaal te profiteren van de toegenomen vraag. In de eerste plaats staat er een nog uitgebreider, compleet productassortiment. Christopher Müllenhof: “In 2020 zijn er vele sportieve fietsers bijgekomen. Daarnaast gebruiken veel meer mensen de fiets voor hun dagelijkse mobiliteit, zoals het woon-werkverkeer. Daarop spelen we in door nieuwe accessoires te brengen: voor commuters hebben we bijvoorbeeld meer keuze in bijpassende tassen. Ook komen we met meer goede aftermarket parts, zoals zadels.”

Overzichtelijke presentatie

Al sinds de lancering van het merk, in 2006, biedt Contec haar zogeheten shop-in-shop-systeem aan. Dit is een steeds verder ontwikkeld wandsysteem waarop de hoogwaardige fietsonderdelen overzichtelijk worden gepresenteerd. Christopher Müllenhof: “De ervaring leert dat consumenten gemakkelijker een keuze kunnen maken vanwege de logische opbouw en indeling. De winkelverkoper is veel minder tijd kwijt met advies en voorlichting. In deze buitengewoon drukke tijd is dat prettig. Het shop-in-shop-systeem ziet er aantrekkelijk uit en prikkelt consumenten om spontaan aan te kopen.” Afhankelijk van de orderwaarde krijgen dealers kosteloos de beschikking over dit systeem.

Consumenten maken gemakkelijker keuze vanwege de logische opbouw en indeling”

Christopher Müllenhof: “Onze contact- en salesmanager gaat vervolgens naar de dealer toe. Hij bouwt de wand op en helpt bij het juist presenteren en inrichten, zodat je de wand maximaal kunt laten renderen. De hardlopers met een hoge omloopsnelheid maken uiteraard onderdeel uit van het geheel, evenals de producten die heel goed passen bij het profiel van de desbetreffende zaak en de lokale markt. Het gepresenteerde assortiment wordt in overleg met de handelaar samengesteld. Onze ervaren contact- en salesmanagers blijven het succes van het shop-in-shop-systeem monitoren, dus mochten er na verloop van tijd veranderingen noodzakelijk zijn, dan kunnen die eenvoudig gemaakt worden.”

Uitgebreid werkplaatsassortiment

Contec heeft als geen ander gemerkt hoezeer de vraag naar service en onderhoud van fietsen in korte tijd is gestegen.
“Consumenten hebben massaal nieuwe fietsen gekocht. Die hebben al snel weer een onderhoudsbeurt nodig. Daarnaast hebben consumenten de afgelopen tijd ondervonden dat het niet altijd gemakkelijk was om een nieuwe fiets te kopen, en dus besloten ze om hun oude fiets te laten repareren. Dat alles zorgt voor druk op werkplaatsen en creëert extra behoefte aan goede spare parts. We hebben op deze ontwikkeling geanticipeerd met een breed en diep assortiment werkplaatsproducten in grootverpakkingen. Ze zijn economisch, houden de ruimte beperkt en besparen de dealers kostbare tijd.”

Dit artikel is gesponsord door Contec.