Stabiel comfort met de nieuwe Nara Air Link+

Stabiel comfort met de nieuwe Nara Air Link+

Met bakfietsen in opkomst en e-bikes als een bijna ingeburgerd vervoersmiddel, neemt het aantal grotere fietsen op de markt toe. En hoe groter de fiets, hoe groter de behoefte aan comfort. Om aan de hoge comforteisen van fietsers op een e-(Cargo-)bike te voldoen, ging de aandacht van de productmanagers van CONTEC het afgelopen modeljaar vooral uit naar het thema ergonomie.

Naast de lancering van het gripsysteem G-Link, was de presentatie van de nieuwe parallellogram verende zadelpen Nara Air Link+ een belangrijke stap voor het team uit Hoya in Duitsland. Wat de Nara Air Link+ zo speciaal maakt, is dat hij in tegenstelling tot andere geveerde zadelpennen uitgerust is met twee veersystemen: lucht- en staalvering.

Hardheid vering instelbaar

De stalen veer is een robuuste en betrouwbare technologie voor de vering die consistent beweegt dankzij het meer lineaire veergedrag. Bij de luchtvering zorgt een luchtpatroon voor een fijne vering. Zelfs de kleinste schokken worden onmiddellijk opgevangen. Deze verbinding geeft de Nara Air Link+ vooral het voordeel dat de hardheid van de vering nauwkeurig kan worden afgesteld. Alles wat je nodig hebt is een demperpomp met manometer. De zadelpen kan dan eenvoudig worden aangepast aan het eigen lichaamsgewicht, waardoor deze tot in het kleinste detail aan de eigen comforteisen voldoet.

Parallellogramvering houdt zadel horizontaal

Zadelpennen met parallellogramvering zijn een geavanceerde optie voor fietsers die veel waarde hechten aan comfort. Het unieke ontwerp zorgt voor extra verticale beweging van het zadel, waardoor vervelende schokken nog beter worden opgevangen. Dankzij de parallellogram constructie blijft het zadel altijd horizontaal, wat zowel het comfort als de stabiliteit ten goede komt.

Door de speciale vorm beweegt de Nara Air Link+ in een cirkelboog rond een virtueel draaipunt, wat vooral goed te zien is wanneer de zadelpen wordt belast door de fietser als hij over een verkeersdrempel rijdt. Zelfs de kleinste hobbels worden dynamisch gecompenseerd.

Met een maximale veerweg van 58 mm heeft de Nara Air Link+ zadelpen tot nu toe langste veerweg in het CONTEC assortiment. De diameter is 27,2 mm. De zadelpen is geschikt voor alle rijders met een maximaal lichaamsgewicht van 130 kg.

Dit artikel is gesponsord door CONTEC