Mountainbike Museum vindt in Merida Benelux nieuwe partner

Merida Benelux is Heritage Partner geworden bij het Mountainbike Museum in Arnhem. Het fietsmerk laat in het museum een tiental modellen uit haar lange mountainbikeverleden zien.
Delen:

Peter Koperdraad van Merida Benelux vertelt over het aangaan van de samenwerking: “Met het partnership vallen we terug op onze lange geschiedenis in deze mooie sport en zijn we goed zichtbaar bij de echte liefhebbers van het mountainbiken. Het Mountainbike Museum ligt in een mooie mountainbike omgeving en is een ideaal start- en eindpunt voor een mooie rit. Dichter bij je doelgroep kun je niet komen.”


Deze artikelen over Merida vind je vast ook interessant:


Merida als vaste sponsor van race- en MTB-ploegen

In de hoogtijdagen van het Cross Country mountainbiken was het Multivan Merida Biking Team (1996-2016) dé te kloppen equipe. Met renners als Rudi van Houts, José Hermida en Gunn-Rita Dahle werden talloze overwinningen en podiumplaatsen in World Cups en tijdens WK’s en Olympische Spelen behaald. Tegenwoordig is het merk vooral zichtbaar in het wielrennen met de Bahrain Victorious ploeg (voorheen Bahrain McLaren), maar de roots liggen sterk in het mountainbiken verankerd.

Laten zien waar de roots van Merida liggen

“Als partner van het Mountainbike Museum kunnen wij de bezoekers tonen waar de roots van ons merk liggen”, aldus Peter Koperdraad van Merida Benelux. “Het was al jaren een hobby van mij om oude mountainbikes en racefietsen op te sporen en te verzamelen. Ondertussen staat er achter de schermen in het Experience Center een aardige collectie Merida-erfgoed, maar het is nog mooier die geschiedenis ook aan het publiek te kunnen tonen in een echt museum.”
Merida levert ook de mountainbikes die te huur zijn bij het Mountainbike Museum.